Valerian - Екстракт от Валериана - 60 капсули х 300 mg

27,00 лв.
В наличност
SKU
Valerian - Екстракт от Валериана - 60 капсули х 300 mg
Available at Amazon
 • Купете 3 за 25,65 лв. всеки и спестете 5%
 • Купете 5 за 24,30 лв. всеки и спестете 10%
 • Купете 10 за 22,95 лв. всеки и спестете 15%

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

Valerian - Екстракт от Валериана - 60 капсули х 300 mg:

 • Подпомага успокояването на организма
 • Спомага за намаляването на безпокойството и тревожността
 • Подпомага добрия сън
 • Има болкоуспокояващо действие

Valerian - Екстракт от Валериана
60 капсули х 300 mg
• • • ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА • • • 

Какво представлява валерианата?

Валерианата представлява вид многогодишно тревисто растение, част от семейство "Valerianaceae". Валерианата се използва като лечебно растение още от древни времена под формата на воден извлек.  За лечебни цели се използват главно подземните части - ценните валерианови корени на растението, за които е характерен силен натрапчив аромат.

Състав на валерианата:

Валерианата съдържа  до 2 % етерично масло, изовалерианова, валерианова, мравчена и оцетна киселина, флавони, алкалоиди, гликозиди, смолисти вещества. Част от химичния й състав са и валепотриатите- валтрати, ацетовалтрати и дихидровалтрати, валерианин и други.

Ползи от приема на Екстракт от Валериана

Регулярният прием на Екстракт от Валериана като хранителна добавка:

 • Подпомага успокояването на организма
 • Спомага за намаляването на безпокойството и тревожността
 • Подпомага добрия сън
 • Има болкоуспокояващо действие

Подпомага успокояването на организма

Комбинацията от биологично активни компоненти, съдържащи се във валерианата са причината за нейното силно изразено седативно и терапевтично действие. Чистият Екстракт от Валериана има свойствата да редуцира усещането за отпадналост, умората и честата смяна в настроенията. Симптоми, които иначе често пренебрегваме. Неслучайно Валерианата е често предпочитано средство във фармацевтиката при направата на успокояващи лекарствени препарати. Натуралните компоненти във валерианата имат изключително силно седативно въздействие върху централната нервна система. 

Подпомага добрия сън

Нарушенията на съня обобщават съществуващите отклонения от физиологичния ход на съня, при които сънят е незадоволителен и неефективен. Нарушенията се разделят на два основни вида: Дисомния и Парасомния. Дисомнията включва всички нарушения на съня или състояния, при които е засегната способността за заспиване, нормалната продължителност на съня и неговото качество. Парасомниятa представлява разстройство свързано с движения и възбуда по време на сън предизвикани от вътрешен психологичен или неврологичен източник.

Екстрактът от Валериана съдържа редица съединения, които могат да насърчат качеството на съня и да намалят в пъти нивото на тревожност. В това отношение огромен принос има съдържанието на валериановата киселина, изовалериановата киселина и различните антиоксиданти, на които билката е богата.

Счита се, че екстрактът от Валериана установява взаимодействие с гама-аминомаслената киселина (главен инхибиторен невротрансмитер - GABA), която подпомага за регулирането на нервните импулси в мозъка. По химичен състав GABA представлява  аминокиселина, която естествено се синтезира в мозъка, а ролята й е да балансира процеси в главния мозък.

Спомага за намаляването на безпокойството и тревожността

Споменахме, че валериановата киселина инхибира разграждането на гама- аминомаслената киселина в мозъка, което подпомага задействането на определени процеси, носещи чувство на спокойствие. Коренът на валериана съдържа още антиоксидантите хесперидин и линарин, които притежават успокоителни и подобряващи свойства. Благодарение на ценните съставки, валерианата има способността да влияе положително върху мозъчните функции и се отразява успокояващо, и тонизиращо.
Екстрактът от Валериана под формата на хранителна добавка ще спомогне за редуцирането на проблемите със тревожността и ще се отрази отпускащо и успокоително на организма.

Хранителна информация

Единична доза: 1 капсула
Количество: 60 капсули
Опаковка за: 60 дни

Активно вещество в единична доза 1 капсула - 300 mg:
В единична доза - 1 капсула: Валериана екстракт - 300 mg
В дневна доза* - 1 капсула: Валериана екстракт - 300 mg

Действие: Подпомага успокояването на организма.
Състав: Валериана (Valeriana Officinalis) екстракт, желатинова капсула.
*Препоръчителен дневен прием: Приемайте по 1 капсула дневно - сутрин или вечер. Ако е необходимо, приемайте една капсула сутрин и една капсула вечер.
Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 12 седмици (3 месеца). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

* Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
* Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
* Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
* Да не се приема от хора с високо кръвно налягане и бременни жени.
* Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием, в случай, че страдате от хронично заболяване или сте на медикаментоза.
Съхранение: На сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно от малки деца.