TLZ - Трибулус, Левзея и Цинк - 60 таблетки + 15 таблетки подарък х 363 mg

55,00 лв.
В наличност
SKU
TLZ - Трибулус, Левзея и Цинк - 60 + 15
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

TLZ - Трибулус, Левзея и Цинк е мощна формула, която съчетава три биологично активни съставки, насочени с цел подобряване тонуса, енергията, силата и издръжливостта на организма.Продуктът има благоприятен ефект върху половата активност,  като също така подобрява хормоналния баланс и успешно повлиява на настроението. Доказано е, че комбинацията от трите съставки, повишава либидото, подпомага умствената и физическа дейност, благоприятства сърдечно съдовата система и балансира нивата на холестерола.

Какво представлява Трибулус?

Трибулус е екстракт от билката Tribulus Terrestris (Бабини Зъби, ) стимулиращ производството на два гонадотропни хормона: Лутеинизиращ (LH) и Фоликулостимулиращ (FSH). Лутеинизиращият хормон е пряко отговорен за производството на тестостерон, като покачва неговите нива в рамките на физиологичните граници. От своя страна, фоликулостимулиращият хормон регулира узряването на сперматозоидите в тестисите. Клинични изследвания показват, че употребата на Трибулус увеличава броя на сперматозоидите и тяхната подвижност. Затова екстрактът се препоръчва при някои форми на безплодие.

По-високите нива на тестостерон след употребата на Трибулус означават:

 • По-висока потентност 
 • По-голяма издръжливост
 • По-лесно натрупване на мускулна маса
 • По-малко количество мазнини
 • По-голяма увереност в своето ежедневие

След определена възраст, индивидуална за всеки организъм (най-често след навършване на 30-тата година), нивото на тестостерон започва постепенно да спада. Това води след себе си редица неблагоприятни ефекти, като:

 • Намалена потентност
 • Проблеми с простатата
 • Депресивни състояния

Трибулус е един от начините те да бъдат преодолян!

Какво представлява Левзея?                        

Левзеята е растение, богато на лечебни свойства от различен характер. То намира приложение, както в народната, така и в научната медицина. Екстрактът от Левзея е натурален адаптоген. Той спомага на организма да се справи с физическото и психическо натоварване и стрес. Може да се използва като активен тоник за енергия и добро настроение, всеки ден. Руски спортисти споделят, че всеки, който е опитал екстракт от левзея, е готов да се откаже напълно от употребата на забранени (вредни) стимуланти. Екдистероните, съдържащи се в левзеята, подпомагат анаболните процеси в организма (растежа на мускулите и тъканите).

Как работи Левзея?

 • Подобрява обработката и усвояването на хранителни вещества и най-вече на протеините, като е  подходящ  за прием при високо белтъчни диети.
 • Добре усвоените белтъчини и важните аминокиселини, водят до по–лесното им вливане в кръвния поток. Това допринася за по–бързо възстановяване след изтощителни тренировки.
 • Стимулира мускулния растеж, като подпомага изгарянето на мазнини. Оформя мускулатурата по естествен начин.
 • Подобрява дейността на мозъка, като засилва концентрацията и изостря рефлексите.
 • Препоръчва се при стресови ежедневия от всякакъв тип, защото е изключителен адаптоген.
 • Действа като естествен афродизиак, засилва половата активност, либидото (сексуалното желание) и потентността.
 • Увеличава многократно физическата издръжливост.
 • Подобрява настроението, засилва апетита. Помага при отпадналост и депресия, раздразнителност и главоболие. Има общо тонизиращ ефект.
 • Спомага за фокусиране и точност на паметта, което го прави подходящ за хора, подложени на умствено натоварване.
 • Подобрява дейността на черния дроб, сърцето и мозъка.
 • Подобрява кръвообращението, нормализира съдържанието на хемоглобин в кръвта, регулира кръвното налягане.
 • Има болкоуспокояващ ефект върху организма, независимо от мястото на болката. Ускорява зарастването на рани и фрактури.
 • Спомага за по-ефективно и бързо възстановяване след боледуване. Има силно детоксикиращ ефект при хранителни или алкохолни натравяния.
 • При жените левзеята има доказано благоприятно влияние за подобряване на репродуктивната способност.

Какво представлява Цинк?

Цинкът е елемент, който участва във формирането на клетъчния метаболизъм, а това е от съществено значение за имунитета. Отговорен е  за ензимните функции, за естественото развитие и растеж, за качественото зaздрaвявaнe нa рaнитe, за нормалното кръвocъcирвaнe, зa възстановяването на клетките и тъканите.Има незаменима роля за метаболитните процеси в организма, за стимулиране производството на инсулин и за повишаване на инсулиновата чувствителност на клетките.  Той е мощен антиоксидант с отлична способност за противодействие на свободните радикали и оксидативния стрес.

Цинкът и мъжкия фертилитет?

Според изследване на учени от медицинския университет в Бангабандху (BSMMU) от 2018 г. цинкът е жизнено важен фактор за справяне с мъжкото безплодие и невъзможността за репродуктивност. Резултатите и изводите от изследването са категорични, че нивата на минерала в семенната течност влияе върху нейното качеството и върху редица други параметри. Учените заключават, че по-високата концентрация на цинк в спермата повишава броя на сперматозоидите и тяхната подвижност, а също увеличават нивата на серумния тестостерон. Още една зависимост се наблюдава при ниските нива на цинк и мъжкия фертилитет. Цинковият дефицит може да повлияе негативно върху производството на щитовидните хормони, което, както е известно, също е рисков фактор за безплодие и понижен фертилитет. Нормализирането на стойностите на метала водят до баланс в синтеза на хормони от щитовидната жлеза, което повишава плодовитостта при мъжа.Категорично доказано е още, че дефицитът на цинк нарушава работата и състоянието на простатата. В тази мъжка жлеза се съдържа голяма концентрация на микроелемента, което потвърждава връзката между цинка и мъжкия фертилитет.

Цинкът и мъжката репродуктивна система?

Влиянието на храненето и набавянето на витамини и минерали също е от голямо значение за мъжката репродуктивна система. Много силна зависимост се наблюдава между цинка и узряването на тестисите. Той е ключов елемент за формирането на мъжката репродуктивна система още при вътреутробното развитие на детето, както и по време на половото съзряване в пубертета. Ролята му е да подпомага и стимулира растежа и деленето на клетките. Също заради това играе незаменима роля в узряването на тестисите и узряването на сперматозоидите. Цинкът стимулира производството на сперматозоиди, като ускорява клетъчното делене и броя на сперматоцитите. Той също играе има огромен принос за постигане на подвижността на узрелите сперматозоиди в процеса на произвеждане на сперма. В допълнение е незаменим в предпазването от увреждащи фактори в процеса на узряване на сперматозоидите. Така е, тъй като е силен антиоксидант и успешно противодейства на свободните радикали. Известно е, че те са отговорни за увреждането на клетките, включително на сперматоцитите.

Цинкът и простатата?                    

Цинкът е от жизнено значение за развитието и здравето на простатната жлеза, както и за профилактиката на проблеми с простатата.

Нарастването на простатата по време на пубертета става именно под влиянието на цинка в тялото, чиято основна роля е да отговаря за процесите на растеж и деленето на клетките. В старша възраст обаче увеличената простата може да бъде предотвратена отново с помощта на същия метал. Как точно се случва това? Виновен за нарастването на простатната жлеза при възрастни мъже не е точно тестостеронът, а неговият метаболит – дихидротестостерона. Установено е, че той се натрупва в простатата и това води до прогресивен растеж на органа. Цинкът обаче може да ограничи или дори спре вредното влияние на дихидротестостерона върху простатата. Той също е способен напълно да блокира превръщането на мъжкия хормон във вредния за организма метаболит. Това е начинът да се направи профилактика на патологията увеличена простата още преди да се е стигнало до по-сериозни състояния.

Според други изследвания дефицитът на цинк в мъжкия организъм е един от провокаторите на рака на простатата. Внасянето на големи количества цинк, от друга страна, може да спре развитието на болестта и изобщо – да предотврати проявата й, ако е приложено навреме.

TLZ – Трибулус, Левзея, Цинк
Хранителна добавка

Хранителна информация

Единична доза: 1 таблетка
Количество: 60+15 таблетки
Опаковка за: 37 дни

В единична доза – 1 таблетка:
Трибулус Терестрис екстракт – 300 mg

Левзея корен екстракт - 50 мг

Цинков цитрат (осигуряващ 3,9 mg цинк) – 13 mg

 

В дневна доза -2 таблетки:
Трибулус Терестрис екстракт – 600 mg

Левзея корен екстракт - 100 мг

Цинков цитрат (осигуряващ 7,8 mg цинк) – 26 mg

 

Действие: Благоприятства нормалния тонус, енергия, сила и издръжливост на организма. Има благоприятен ефект върху половата активност. Спомага хормоналния баланс и доброто настроение. Повишава либидото. Подпомага умствената и физическата дейност. Благоприятства сърдечно съдовата система и балансирането на нивата на холестерола.

 

Съставки*: Трибулус Терестрис екстракт, левзея (Rhaponticum carthamoides) корен екстракт, цинков цитрат.

Препоръчителен дневен прием: 2 (две) таблетки на ден с храна, по една таблетка сутрин и вечер.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

*Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
*Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
*Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
*Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
*Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

*Други съставки: Пребиотични фибри - фруктоолигозахариди (GOFOS), магнезиев стеарат, микрокристална целулоза.

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.