Spiruline – 100% Органична Спирулина - 100 таблетки х 400 mg

30,01 лв.
В наличност
SKU
190
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

Spiruline – 100% Органична Спирулина - 100 таблетки х 400 mg:

 • Богат състав от растителен протеин, аминокиселини, витамини, желязо и хлорофил
 • Подпомага дейността на храносмилателната система
 • Има антиоксидантно действие
 • Подпомага изхвърлянето на натрупани токсини от организма
 • Дава усещане за ситост и спомага за контрол на апетита
 • Улеснява спазването на балансиран хранителен режим

Спирулина 100% Органична
100 таблетки х 400 mg
Хранителна добавка

Какво е Спирулина

Едноклетъчните синьо-зелени водорасли, носещи името Спирулина, са признати за един от най-големите потенциални източници на белтъчини и други жизненоважни хранителни вещества сред растенията.
Спирулината не е едно конкретно водорасло, а термин, който обозначава две специфични бактерии - Артроспира платенсис и Артроспира максима.

Името спирулина произлиза от спираловидната форма на водораслите. Спирулина е един от най-популярните вегански източници на белтък. Именно белтъчините са основните активни компоненти в спирулина, като те определят нейните антиоксидантни свойства и способността да въздейства върху липидния и въглехидратния метаболизъм. В основата на действието на спирулина стоят три метапротеина - алофикоцианин, C-фикоцаинин и фикоеритрин.

Предимства при приема на Spiruline

 • Спомага за поддържането на стабилен и постоянен имунитет

 • Има силно антиоксидантно действие

 • Спомага за облекчаване на определени видове алергии

 • Дава енергия и жизненост

 • Подпомага изхвърлянето на натрупани токсини в организма

 • Действа благоприятно на сърдечно-съдовата система

 • Спомага за прочистване на кръвта и кръвоносните съдове

 • Богат състав от растителен протеин, аминокиселини, витамини, желязо и хлорофил

 • Подпомага храносмилателната дейност и поддържането на балансирана чревна среда

 • Дава усещане за ситост и спомага за контрол на апетита

 • Улеснява спазването на балансиран хранителен режим

 • Подпомага загубата на излишно тегло и постигане на желаната фигура

Основни предимства на Спирулина за организма

Спирулината е невероятна суперхрана, която осигурява концентриран източник на протеини, витамини, антиоксиданти и други хранителни вещества. Част от естествения й състав са минерали като  желязо, магнезий, калий, калций, манган и други.

Тя стимулира, укрепва и подсилва имунната система на човека и се оказва особено полезна при поддържането на здравословен и балансиран режим на хранене. Спирулината подобрява липидния и глюкозния метаболизъм, както и редуцира мазнините в черния дроб и укрепва сърдечното здраве.

Спомага за поддържането на стабилен и постоянен имунитет Спадането на имунитета и постъпването на бактерии са основният двигател за развитието на вируси и инфекции. Спирулината дава положителни показания при борба с различни болестотворни агенти чрез силно изразеното си противовирусно и имуностимулиращо действие. Поради ценния си натурален състав Спирулина е растение, което е силно реактивно срещу възпалителните процеси в организма. Друго доказателство за нейните ценни свойства е това, че голяма част от химичния й състав представлява чист протеин. Спирулината действа като естествен имуностимулатор, подпомага положителния имунен отговор на организма и е чудесен източник на аминокиселини.

Освен това, Спирулината е натурален източник на важни за организма минерали - калций и желязо. Желязото представлява химичен елемент, който е сред основните компоненти отговарящи за пренасянето и усвояването на кислород от клетките, и за регенерацията на тъканите. Голяма част от този минерал се включват в процесите по изграждането на хемоглобина. Желязото има основна роля в транспортирането на кислород до всички органи и тъкани, осигурявайки дишането им. Калцият на свой ред също е сред най- важните за организма и то със своето налично количество, тъй като е известна важността му в поддържането на костната маса и плътност. Калцият е основен елемент, чието наличие има важна роля в поддържане на костната плътност, ензимната обмяна и кръвосъсирването. 

Подпомага храносмилателната дейност и поддържането на балансирана чревна среда

Подуването на корема, болките и общото стомашно неразположение са често срещан проблем, зад който обикновено се крият храносмилателни нарушения. Счита се, че приемът на Спирулина оказва благотворно въздействие при проблеми с храносмилането, метеоризъм (газове), гадене, киселини и други. Храносмилателната дейност се свързва с множество по- малки, поетапни процеси, един от тях  е отделянето на храносмилателна киселина течност  в стомаха (стомашен сок). Счита се, че Спирулината притежава свойството положително да съдейства този процес и да подпомогне правилното храносмилане.

Благодарение на съдържащите се ценни вещества, приемът на Спирулина под формата на хранителна добавка спомага за облекчаването на някои стомашно-чревни неразположения, вследствие на лошо храносмилане.

Прием на Spiruline

Хранителна информация:

Единична доза: 1 таблетка
В опаковка: 100 таблетки
Опаковка за: 50 дни

В единична доза - 1 таблетка:
Спирулина БИО - 400 mg

В дневна доза - 2 таблетки:
Спирулина БИО - 800 mg

Действие: Имуностимулатор.

Съставки*: Спирулина БИО.

Препоръчителен дневен прием: 2 (два) пъти на ден по 1 (една) таблетка след хранене.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

*Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
*Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
*Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
*Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
*Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

*Други съставки: инулин, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, талк.

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.

Без добавени консерванти и оцветители! Без добавена захар!

Намерихме още продукти, които ще ви харесат!