ПРОМО ПАКЕТ ЗА СЪН И РЕЛАКС 4

Специална цена 40,00 лв. Редовна цена 55,01 лв.
В наличност
SKU
ПРОМО ПАКЕТ ЗА СЪН И РЕЛАКС 4
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

ПРОМО ПАКЕТ ЗА СЪН И РЕЛАКС 4:

 • Спомага за подобряването на съня
 • Подпомага по-лесното и бързо заспиване
 • Спомага за регулиране на циркадния ритъм
 • Благоприятният ефект се получава при дневен прием от 1 mg мелатонин малко преди сън

Добрата почивка не е просто лукс! Тя е необходимост!
Това е начин да „презаредим батериите“, за да функционираме пълноценно!
Понякога обаче сънят „бяга“ от нас!
В такива случаи можем да потърсим помощ от природата!
Представяме ти промо пакет, включващ всичко нужно за лесно заспиване и качествен релакс!
- Фаза 5 Супер Слийп – спрей с мелатонин и екстракт от мента и от валериана
- Магнезиев Цитрат 30 таблетки
Получаваш всичко това на промоционална цена с 27% отстъпка!

Фаза 5 Супер Слийп
Бързодействащ спрей с мелатонин - 30 ml
Хранителна Добавка

Фаза 5 Супер Слийп е натурален продукт под формата на бързодействащ спрей, който съчетава действието на две лечебни билки - Мента и Валериана; както и Мелатонин.

Основни ползи при приема на Мелатонин за организма

Мелатонинът е хормон, който се произвежда самостоятелно и по напълно естествен път в човешкото тяло. Мелатонинът се продуцира от епифизата (пинеалната жлеза) в мозъка, но се концентрира и в други области (очи, костен мозък и черва). За синтеза му е необходим друг хормон–серотонинът, който в епифизата се превръща в мелатонин. През светлата част на деня, светлинните и звукови импулси постъпващи от зрителния и слуховия нерв потискат активността на мелатонина, т.е. ограничават неговия синтез. Поради тази причина нивата на мелатонина през деня са ниски, а през нощта–високи.

Мелатонинът се синтезира през тъмната част на денонощието, като е важно да се каже, че той не се складира в синтезиращите го клетки. Това е пряко свързано с биологичния часовник на организма (установения циркаден ритъм или поведението на тялото в цикли, като продължителността на един цикъл е 24 часа).

Мелатонинът е хормон, който има фундаментална роля в биологичната ритмика, т.е. функционалността на циркадния ритъм. По тази причина мелатонинът е естествен синхронизатор на циркадния ритъм на организма. Множество фактори могат да окажат влияние върху биологичния ни часовник, в т.ч. попадат завишените нива на стрес, климатичните фактори, работата на смени, някои здравословни проблеми и други. При нарушения в синтеза на мелатонин, което обикновено се случва като следствие на един или няколко фактора, процесът по заспиване се затруднява именно поради това, че нивата на мелатонина не се покачват. В тази връзка мелатонинът се препоръчва като средство, подобряващо качеството и нормалната продължителност на съня.

Допълнителният прием на мелатонин ще съдейства и за нормализиране на регулацията на телесната температура, което се дължи на функцията на този хормон за намаляване на топлопродукцията и засилване на топлоотделянето в тялото.

Друга важна роля е тази на антиоксидант и естествен стимулатор на имунната, ендокринната и нервната система.

Основни ползи при приема на Мента за организма

Ментата съдържа разнообразие от ценни вещества–до 5% етерично ментолово масло, ензими, дъбилни, смолисти и горчиви вещества, флавоноиди, каротеноиди, танини, соли и микроелементи.

Едно от основните действия на ментата е това на натурален мускулен релаксант с изключително болкоуспокояващо действие. Ментолът, съдържащ се в ментата има свойството да увеличи притока на кръв, осигурявайки усещане за охлаждане, което облекчава болката. Ментата има силно успокояващо организма действие, което се дължи на един друг мощен елемент–хесперидинът. Хесперидинът представлява флавоноиден гликозид (биофлавоноид) със силно противовъзпалително и седативно действие върху клетките, като съдейства тяхната регенерация.

Основни ползи при приема на Валериана за организма

Валериана е изключително ефективна за овладяване на проблеми с нервната система. Благодарение на ценния й химичен състав, валерианата въздейства отпускащо над мускулните тъкани. Счита се, че едно от важните свойства в тази посока е това да разтоварва мускулите от натрупаното напрежение и то непосредствено след нейния прием.

Освен че съдейства релаксацията на мускулатурата, валерианата има качеството да действа седативно върху мозъка. Счита се, че екстрактът от Валериана установява взаимодействие с гама-аминомаслената киселина (GABA–главен инхибиторен невротрансмитер), която подпомага за регулирането на нервните импулси в мозъка. По химичен състав GABA представлява аминокиселина, която естествено се синтезира в мозъка, а ролята й е да балансира процеси в главния мозък. По този начин валерианата съдейства заспиването, качеството и продължителността на съня.

Приемът на Фаза 5 Супер Слийп:

 • Подпомага за балансиран и дълбок сън
 • Спомага за регулиране на циркадния ритъм
 • Благоприятният ефект се получава при дневен прием от 1 mg мелатонин малко преди сън
 • Подкрепя работата на нервната, ендокринната и имунната система
 • Има общоуспокояващо действие и лек болкоуспокояващ ефект
 • Действа като антиоксидант

Прием на Фаза 5 Супер Слийп

Хранителна информация

Едно впръскване: 0,3 ml
Количество: 30 ml
Опаковка за: 100 дни

В едно впръскване* - водно-етанолов екстракт (16%):
Мелатонин - 1 mg
Мента екстракт - 4 mg
Валериан екстракт - 2 mg

Действие: Общоуспокояващо действие.

Съставки: Мента (Mentha) екстракт, валериан (Valeriana officinalis) екстракт, мелатонин, пречистена вода, етанол.

*Препоръчителен дневен прием: Впръсквайте под езика веднъж дневно - вечер 30 минути преди сън. Само за перорално приложение. Препоръчителен период на прием: Приемайте този продукт, когато е необходимо.

*Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
*Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
*Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
*Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
*Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.

Magnesium Citrate 30 tabs
Магнезиев Цитрат 30 таблетки 625мг
Хранителна Добавка


Какво е Магнезий

Магнезият е вторият най-разпространен минерал в човешкото тяло. Известно е, че участва в повече от 300 ензимни реакции и процеси, които протичат ежедневно в организма.
Този минерал улеснява метаболитните процеси в организма, което е от особена важност за тяхната функционалност.

Магнезият подпомага при образуването на колагена. Колагенът е главеният белтък в съединителната тъкан и най-изобилният протеин, той като се намира в костите, мускулите, сухожилията, връзките, кожата и хрущялите. Именно той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат сухожилията, връзките, кожата и т.н. Магнезият съдейства за производството на колаген и по този начин защитава костите и ставите. Вследствие на редица органични процеси, организмът ни непрестанно губи ценни минерали.

Една от естествените и неконтролируеми функции на тялото е потенето. Посредством изхвърлянето на вода се предполага изхвърлянето и на минерални соли, магнезий, калций, калий и други. Изчерпването на магнезий довежда до магнезиев дефицит или (хипомагнезиемия). Това означава ниски нива на магнезий в кръвта. В такива случаи серумното ниво на магнезий в кръвта е под минимума от 7 mmol/l.

Магнезиевият дефицит предразполага организма към редица заболявания, тъй като е от ключово значение за работата на сърдечно-съдовата система, мускулите, нервната система и за процесите на производство и транспортиране на енергия.

Основни ползи при приема на магнезий за организма:

 • Важен за производството на енергия

Производството на енергия е една от основните задачи, които организма извършва непрекъснато. Този процес се случва чрез задвижване на множество химични реакции, протичащи в специфична последователност. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали, участващи в производството на енергия. Той подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа.

 • Съдейства качеството на съня

Известно е, че магнезият се препоръчва за подобряване качеството на съня. Това е така, защото, минералът има важна функция относно възбудимостта на нервните клетки. Магнезият способства за повишаване нивата на хормона на съня–мелатонин и също така контролира кортизола и адреналина. В комбинация с други важни вещества, магнезият има изключително силен и стабилизиращ ефект върху клетъчните мембрани. По този начин действа релаксиращо над мускулите, а това е сред основните процеси по задействането на спокоен и качествен сън.

 • Подпомага сърдечно-съдовата дейност

Магнезият е необходим минерал, съдействащ предпазване от увреждания на мускулната тъкан на сърцето. Магнезият е нужен още за работата на ензимите, подпомагащи дейността на клетките в тяхната работа–да използват наличните хранителни вещества и да поддържат необходимия електролитен баланс.

При дефицит на магнезий, мускулните клетки на сърцето губят способността си да произвеждат енергията, от която се нуждаят, а тази енергия е отговорна за съкращаването и изобщо за случването на всеки сърдечен удар. Клетките също губят способността да задържат калия вътре, а натрия и калция извън собствената си маса. Тази верижна реакция предполага загуба на калий и кара сърцето да бие неравномерно, състояние познато като аритмия. Но електролитния дисбаланс се свързва и със силно завишените нива на натрий в клетките, отново в отговор от магнезиев дефицит. При невъзможност на сърдечните клетки да задържат натрия извън тяхната маса, натрият привлича вода. Това довежда до едем (подуване вследствие задържане на течности.)

 • Подкрепя функционалността на кръвоносните съдове

Магнезият има съществена роля в поддържането на целостта и дейността на всеки от компонентите на сърдечно-съдовата система.

Магнезият е необходим за мускулите на артериите–големите и малките (капилярите и артериолите), за да могат да се съкращават и отпускат, преодолявайки свиването, причинено от калция. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали участващи в производството на енергия. Той, подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа.

Важен е и за капилярите, където се случва обмяната на газовете и хранителните вещества между кръвта и клетките на тъканите и вените, които пренасят кръвта обратно в сърцето. Всички части на сърдечно-съдовата система, която поддържа живота на организма, зависят в една или друга степен от достатъчното налично количество магнезий.

Прием на Магнезиев Цитрат 625мг

Хранителна информация

Единична доза: 1 таблетка
В опаковка: 30 таблетки

В единична / дневна доза - 1 таблетка:
Магнезиев цитрат - 625 mg (Магнезий от магнезиев цитрат - 100 mg)- 26,55% (XPC**)

Действие: Подкрепя костите, мускулите и централната нервна система.
Съставки*: Магнезиев цитрат
Препоръчителен дневен прием: 1 (една) таблетка на ден с храна
Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

*Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
*Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
*Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
*Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
*Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.
**ХПС- Хранителни референтни стойности, съгласно Регламент1169/2011(ЕС)

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.