ПРОМО ПАКЕТ ПОДСИЛИ ИМУНИТЕТА - ЛЕВЗЕЯ МАКС 60 ТАБЛ. + МУЛТИВИТ 365 + МАГНЕЗИЙ С Б КОМПЛ. 30 ТАБЛ.

Специална цена 55,00 лв. Редовна цена 113,01 лв.
В наличност
SKU
Левзея+Мултивитамини+Магнезий
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

ПРОМО ПАКЕТ ПОДСИЛИ ИМУНИТЕТА - ЛЕВЗЕЯ 60 ТАБЛ. + МУЛТИВИТ 365 + МАГНЕЗИЙ С Б КОМПЛЕКС 30 ТАБЛ.

Левзея Макс 60 таблетки

Какво е Левзея Макс

Левзеята е растение, богато на лечебни свойства от различен характер. То намира приложение, както в народната, така и в научната медицина. Екстрактът от Левзея е натурален адаптоген. Той спомага на организма да се справи с физическото и психическо натоварване и стрес. Може да се използва като активен тоник за енергия и добро настроение, всеки ден. Руски спортисти споделят, че всеки, който е опитал екстракт от левзея, е готов да се откаже напълно от употребата на забранени (вредни) стимуланти.

Базирайки се на това, ние извлякохме един високо концентриран екстракт от ново поколение - а именно Левзея Макс. Екдистероните, съдържащи се в левзеята, подпомагат анаболните процеси в организма (растежа на мускулите и тъканите).

Как работи Левзея Макс

 • Подобрява обработката и усвояването на хранителни вещества и най-вече на протеините. Подходящ е за прием при високо белтъчни диети.
 • Добре усвоените белтъчини и важните аминокиселини, водят до по–лесното им вливане в кръвния поток. Това допринася за по–бързо възстановяване след изтощителни тренировки.
 • Стимулира мускулния растеж, като подпомага изгарянето на мазнини. Оформя мускулатурата по естествен начин.
 • Подобрява дейността на мозъка, като засилва концентрацията и изостря рефлексите.
 • Препоръчва се при стресови ежедневия от всякакъв тип, защото е изключителен адаптоген.
 • Действа като естествен афродизиак, засилва половата активност, либидото (сексуалното желание) и потентността.
 • Увеличава многократно физическата издръжливост.


Левзея Макс е енергизиращо средство, което е от полза не само за активно спортуващите. Екстрактът дава сили на всеки, по-лесно да се адаптира към различни промени в околната среда, тъй като благоприятно стимулира имунната система и я прави издръжлива на външни влияния.

За какво още спомага Левзея Макс

 • Подобрява настроението, засилва апетита. Помага при отпадналост и депресия, раздразнителност и главоболие. Има общо тонизиращ ефект.
 • Спомага за фокусиране и точност на паметта, което го прави подходящ за хора, подложени на умствено натоварване.
 • Подобрява дейността на черния дроб, сърцето и мозъка.
 • Подобрява кръвообращението, нормализира съдържанието на хемоглобин в кръвта, регулира кръвното налягане.
 • Има болкоуспокояващ ефект върху организма, независимо от мястото на болката. Ускорява зарастването на рани и фрактури.
 • Спомага за по-ефективно и бързо възстановяване след боледуване. Има силно детоксикиращ ефект при хранителни или алкохолни натравяния.
 • При жените левзеята има доказано благоприятно влияние за подобряване на репродуктивната способност.

MultiVit 365 / МултиВит 365
Мултивитамини и Минерали
30 таблетки

Витамините са органични съединения и макар да са ни нужни в сравнително малки количества, те са жизненоважни за нашето съществуване. Повечето витамини трябва да се набавят чрез храната или от хранителни добавки, защото тялото ни не ги произвежда само, или ги произвежда в изключително малки количества.

МултиВит 365 представлява коктейл от витамини и минерали, които действат заедно, за да подсилят имунната система и да предпазят организма от сериозни заболявания.

Витамин А

Витамин А е жизненоважен за функционирането на имунната ни система. Той е мощен антиоксидант, което означава, че предпазва организма от оксидативния стрес, причинен от свободните радикали. Този витамин участва в образуването на нови клетки и се грижи за здравето на очите.

Антиоксидантното му действие играе важна роля за функцията на сърцето и артериите, като повишава нивата на полезния холестерол.

Не на последно място той подпомага абсорбацията на други важни елементи в тялото.

Доказано е, че консумацията на храни, богати на витамин А, или приемът му под формата на хранителна добавка може значително да подпомогне здравето на костите.

Редица изследвания сочат, че при хората с по-ниски нива на витамин А в кръвта има и по-голям риск от костни фрактури.

Освен това витамин А съдейства на процесите по съсирване на кръвта. Това улеснява по-бързото заздравяване на рани и белези и неутрализира локалните кожни раздразнения.

Неслучайно този витамин има широко приложение във фармакологията и козметологията за направата на професионални продукти за кожа.

Витамин D3

Този витамин играе важна роля за насърчаване на имунния отговор. Витамин D3 е необходим за правилното функциониране на имунната система, която защитава тялото от развитието на инфекции. Има както противовъзпалителни, така и имунорегулаторни свойства и е от решаващо значение за активирането на защитните сили на имунната система. Известно е, че витамин D3 подобрява функцията на имунните клетки, включително Т-клетките и макрофагите.

Редица изследвания доказват, че витамин D може да помогне при респираторни заболявания. Тъй, като подсилва имунната система, този витамин може да окаже положително влияние върху състояния, свързани с нея. Такива са острите респираторни усложнения. Установено е, че хора, приемащи витамин D3, се разболяват по-рядко и прекарват по-леко възпаленията на дихателните пътища.

Освен това организмът може да усвоява калций (основен компонент на костите) само при наличието на витамин D.

Защо витамин D е толкова важен?

 • Подпомага имунната система
 • Участва в изграждането на здрави кости
 • Важен е за здравината на зъбите
 • Спомага при усвояването на калций от храната
 • Подпомага функцията на сърцето и бъбреците

Витамин Е

Витамин Е подобрява имунната функция и предотвратява образуването на съсиреци в сърдечните артерии.

Основната му роля е да действа като антиоксидант, който се бори с действието на натрупания оксидативен стрес. Оксидативният стрес се причинява от свободните радикали и може да доведе до сериозни заболявания.

Освен това витамин Е е изключително важен за здравето на кожата, тъй като има мощно регенериращо действие, стимулира клетъчното обновяване, оказва овлажняващо действие. Използва се за лечение на суха и нетолерантна кожа, екземи и лишеи.

Ролята на витамин E в организма е:

 • Активно бори натрупания оксидативен стрес в организма
 • Подкрепя сърдечно-съдовото здраве
 • Подпомага работата на еритроцитите (важните червените кръвни клетки)
 • Улеснява транспортирането на кислород и хранителни вещества до определени тъкани и органи; съдейства обменните процеси в тялото
 • Подпомага образуването на колаген
 • Важен е за кръвообращението и процесите по кръвосъсирването
 • Подпомага регенерацията на клетките
 • Играе роля за усвояване на мазнините в храносмилателния тракт
 • Увеличава репродуктивната способност и при двата пола
 • Подобрява състоянието на кожата

Витамин В1

Витамин В1 (тиамин) е от съществено значение за метаболизма на глюкозата и играе ключова роля в нервната, мускулната и сърдечната функция.

Той e невротропен витамин и е от ключово значение за правилната обмяна на нервните клетки, тъй като има свойството да моделира изпращането на нервни импулси, както и да подкрепя регенерацията на миелиновите обвивки (миелиновите обвивки изолират невроните в периферната нервна система).

Освен това витамин В1 е необходим за производството на аденозин трифосфат. Именно заради това той е от фундаментално значение за процесите по метаболизиране на аденозин трифосфатната киселина.

Недостигът на витамин B1 може да доведе до здравословни проблеми, свързани с нервната система, както и до невродегенеративни нарушения. Дефицитът на този витамин води до влошаване качеството на съня, депресивни състояния, честа смяна в настроенията, тревожност.

Друг вид нарушения, които се свързват с ниските нива на витамин B1, са проблеми с въглехидратния метаболизъм – може да се наблюдава занижена мастна обмяна, т.е. натрупване на мазнини, както и храносмилателни нарушения.

Витамин В6

Витамин B6 подпомага имунната система, а освен това насърчава правилната обмяна на веществата в организма.

Той съдейства и за синтеза на някои важни хормони, отговорни за регулиране на въглехидратния и белтъчния метаболизъм.

Витамин B6 се синтезира в кръвта, след процеси протичащи в микрофлората на червата. Именно това подчертава ролята на този елемент за метаболизирането на веществата.

Освен това той е жизненоважен за образуването на червени кръвни клетки.

Необходимостта от допълнителен прием на витамин B6 се увеличава при проблеми с нервната система и безсъние. Той подпомага работата на нервната система, заради свойството си да регулира глюкозата.

Недостигът на витамин B6 може да доведе до депресия, увеличена раздразнителност и тревожност, както и до рецидивиращи възпаления.

Витамин В12

Доказано е, че витамин В12 изпълнява различни важни роли в организма. Той поддържа нормалната функция на нервните клетки, необходим е за образуването на червените кръвни клетки (телца), за усвояването на желязото и синтеза на ДНК. Освен това повишава енергията, подобрява паметта и помага за предотвратяване на сърдечни заболявания.

Редица научни изследвания доказват, че високите нива на витамин B12 могат да предпазят мозъка от атрофия и от загуба на памет.

Ниските нива могат да доведат до неврологични проблеми и някои видове анемия.

От друга страна, поддържането на адекватни нива на витамин В12 може да подпомогне здравето на костите. Много проучвания доказват, че има връзка между ниските нива на витамин В12 и лошото състояние на костите и остеопорозата.

Витамин В12 играе жизненоважна роля в синтеза и метаболизирането на серотонина – химично вещество, отговорно за регулиране на настроението.

Хранителните добавки с витамин В12 отдавна се рекламират като продукт, който носи прилив на енергия.

Всички витамини от група В играят важна роля за производството на енергия в организма.

Витамин С

Витамин С е изключително силен антиоксидант. Именно заради това той е ключов за общото здраве на организма и играе роля за възстановяване на ДНК клетките.

Този витамин подпомага работата на имунната система. Освен това има качеството да съдейства за мобилността и на други витамини и минерали до клетките. Витамин C участва в обмяната и правилното усвояване на белтъчините, въглехидратите и колагена (най-разпространеният протеин в тялото).

Основните функции на витамин С са:

 • Подпомага имунната система
 • Предотвратява клетъчните увреждания
 • Редуцира нивата на "лошия" LDL холестерол в кръвта
 • Действа енергизиращо и тонизиращо
 • Подпомага производството на колаген
 • Увеличава на работоспособността
 • Подобрява състоянието на кожата
 • Облекчава болките в ставите и мускулите
 • Съдейства за транспортирането на други важни микро- и макроелементи

Магнезий (магнезиев цитрат)

Магнезият е вторият най-разпространен минерал в човешкото тяло. Известно е, че участва в повече от 300 ензимни реакции и процеси, които протичат ежедневно в организма. Магнезиевият цитрат е най-добре усвоимата форма на минерала магнезий.

Може да се каже, че този минерал улеснява метаболитните процеси в организма, което е от особена важност за общото здраве. Магнезият помага за образуването на колагена в тялото.

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. Той се намира в сухожилията, ставите, кожата, мускулите, костите, кръвоносните съдове, роговицата на окото и зъбите.

Магнезият съдейства за производството на колаген и по този начин защитава костите и ставите.

Какви са ползите от приема на Магнезиев цитрат:

 • Благоприятства за правилното функциониране на имунната система
 • Спомага за намаляването на негативните симптоми от недостиг на магнезий, сред които крампи, умора, отпадналост
 • Има благоприятно действие върху съня
 • Подпомага поддържането на по-високи енергийни нива
 • Благоприятства работата на сърцето
 • Спомага за нормализиране нивата на кръвната захар в кръвта
 • Подпомага здравето на костите и зъбите
 • Подпомага поддържането на нормално кръвно налягане

Хром

Хромът представлява есенциален химичен елемент, който участва в редица жизненоважни процеси в организма. Въпреки това той не се синтезира самостоятелно в човешкото тяло.

Доказано е, че хромът подпомага метаболизма и съдейства за усвояването на важни вещества, в това число въглехидратите, протеините и мазнините. Хромът намалява нивата на триглицеридите (вид липиди или мазнини, източник на енергия) в кръвта, както и тяхното негативно действие.

Основни предимства за организма от приема на Хром (пиколинат) са:

 • Понижава кръвната захар
 • Подпомага работата на сърдечно-съдовата система
 • Потиска апетита (най-вече желанието за прием на сладки храни)
 • Подпомага усвояването на глюкозата (отговорен е за инсулиновата толерантност)
 • Редуцира телесните мазнини и увеличава чистата мускулна маса

Селен

Селенът е особено важен минерал, тъй като поддържа и подпомага работата на няколко по-големи системи в човешкия организъм – ендокринната, имунната и сърдечно-съдовата система.

Той е основен минерал за организма. Неговата роля се свързва главно с изграждането на важни ензими, които са отговорни за антиоксидантната защита на тялото срещу вредното действие на свободните радикали. Благодарение на мощните си антиоксидантни качества селенът има базисна роля за много функции в организма. 

Регулярният прием на Селен съдейства за:

 • Поддържането на оптимална имунна функция (подобрява имунния отговор на организма)
 • Подобряване работата на щитовидната жлеза;
 • Съдейства работата на сърдечно-съдовата система;
 • Защитава здравите клетки и неутрализира действието на оксидативния стрес;
 • Подкрепя репродуктивните способности и функции;
 • Съдейства мускулната работа.

Цинк (цинков цитрат)

Цинкът е един от най-важните микроелементи в човешкия организъм. Той участва в огромен брой процеси.

Този микроелемент е ключов за функцията на ензимите, за метаболизма, необходим е за кодирането на ДНК. Освен това е свързан със сигналите на имунните клетки, които участват в защитата на организма.

Това означава, че цинкът е важен за растежа и развитието, клетъчната енергия, мозъчната функция и имунната функция.

Цинкът е сред елементите, които не се синтезират самостоятелно в човешкия организъм, а в същото време е изключително необходим за редица важни функции. Именно поради това, набавянето му чрез храна или под формата на хранителна добавка е задължително.

Цинковият цитрат е най-добрата форма на цинка за усвояване от човешкия организъм.

Защо цинкът е толкова важен за организма?

 • Подпомага имунната система
 • Съдейства за бързото оздравяване при грип и настинки
 • Действа като антиоксидант
 • Подпомага зарастването на рани
 • Защитава кожата от външни фактори

Калций (калциев карбонат)

Калцият е най-широко разпространеният минерал в човешкото тяло и е жизненоважен за правилното функциониране на тялото.

Този макроелемент играе изключително важна роля за поддържане на костната плътност и за здравето на зъбите. Може да се каже, че костите са като "резервоар" за калций в тялото.

Доказано е, че 99 % от калция в тялото ни, представлява фундаментален, градивен елемент на костната тъкан. И само 1 % от него се намира в клетките или в извънклетъчното пространство.

Сред основните функции на калция е правилното циркулиране на кръвта, за да се осигурява нормално движение на мускулите. Освен това калцият съдейства за балансираното освобождаване на хормони и ензимната обмяна. Калцият подпомага функциите на важни невротрансмитери и улеснява пренасянето на сигнали от мозъка до други части на тялото.

Magnesium + B complex
Магнезий с Б комплекс 30 таблетки
Хранителна Добавка


Какво е Магнезий

Магнезият е вторият най-разпространен минерал в човешкото тяло. Известно е, че участва в повече от 300 ензимни реакции и процеси, които протичат ежедневно в организма.
Този минерал улеснява метаболитните процеси в организма, което е от особена важност за тяхната функционалност.

Магнезият подпомага при образуването на колагена. Колагенът е главеният белтък в съединителната тъкан и най-изобилният протеин, той като се намира в костите, мускулите, сухожилията, връзките, кожата и хрущялите. Именно той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат сухожилията, връзките, кожата и т.н. Магнезият съдейства за производството на колаген и по този начин защитава костите и ставите. Вследствие на редица органични процеси, организмът ни непрестанно губи ценни минерали.

Една от естествените и неконтролируеми функции на тялото е потенето. Посредством изхвърлянето на вода се предполага изхвърлянето и на минерални соли, магнезий, калций, калий и други. Изчерпването на магнезий довежда до магнезиев дефицит или (хипомагнезиемия). Това означава ниски нива на магнезий в кръвта. В такива случаи серумното ниво на магнезий в кръвта е под минимума от 7 mmol/l.

Магнезиевият дефицит предразполага организма към редица заболявания, тъй като е от ключово значение за работата на сърдечно-съдовата система, мускулите, нервната система и за процесите на производство и транспортиране на енергия.

Основни ползи при приема на магнезий за организма:

 • Важен за производството на енергия

Производството на енергия е една от основните задачи, които организма извършва непрекъснато. Този процес се случва чрез задвижване на множество химични реакции, протичащи в специфична последователност. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали, участващи в производството на енергия. Той подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа.

 • Съдейства качеството на съня

Известно е, че магнезият се препоръчва за подобряване качеството на съня. Това е така, защото, минералът има важна функция относно възбудимостта на нервните клетки. Магнезият способства за повишаване нивата на хормона на съня–мелатонин и също така контролира кортизола и адреналина. В комбинация с други важни вещества, магнезият има изключително силен и стабилизиращ ефект върху клетъчните мембрани. По този начин действа релаксиращо над мускулите, а това е сред основните процеси по задействането на спокоен и качествен сън.

 • Подпомага сърдечно-съдовата дейност

Магнезият е необходим минерал, съдействащ предпазване от увреждания на мускулната тъкан на сърцето. Магнезият е нужен още за работата на ензимите, подпомагащи дейността на клетките в тяхната работа–да използват наличните хранителни вещества и да поддържат необходимия електролитен баланс.

При дефицит на магнезий, мускулните клетки на сърцето губят способността си да произвеждат енергията, от която се нуждаят, а тази енергия е отговорна за съкращаването и изобщо за случването на всеки сърдечен удар. Клетките също губят способността да задържат калия вътре, а натрия и калция извън собствената си маса. Тази верижна реакция предполага загуба на калий и кара сърцето да бие неравномерно, състояние познато като аритмия. Но електролитния дисбаланс се свързва и със силно завишените нива на натрий в клетките, отново в отговор от магнезиев дефицит. При невъзможност на сърдечните клетки да задържат натрия извън тяхната маса, натрият привлича вода. Това довежда до едем (подуване вследствие задържане на течности.)

 • Подкрепя функционалността на кръвоносните съдове

Магнезият има съществена роля в поддържането на целостта и дейността на всеки от компонентите на сърдечно-съдовата система.

Магнезият е необходим за мускулите на артериите–големите и малките (капилярите и артериолите), за да могат да се съкращават и отпускат, преодолявайки свиването, причинено от калция. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали участващи в производството на енергия. Той, подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа.

Важен е и за капилярите, където се случва обмяната на газовете и хранителните вещества между кръвта и клетките на тъканите и вените, които пренасят кръвта обратно в сърцето. Всички части на сърдечно-съдовата система, която поддържа живота на организма, зависят в една или друга степен от достатъчното налично количество магнезий.

Какво е Витамин B1

Витамин B1 (Thiamine) представлява водоразтворим витамин, което означава, че се разтваря във вода, подобно на витамините от група B. Тиаминът е основно хранително вещество, от което всички тъкани на тялото се нуждаят, за да функционират правилно.

Основни ползи при приема на Витамин B1 за организма

 • Важен за синтеза на енергия в тялото

На първо място, тялото се нуждае от тиамин, за да произведе аденозин трифосфат. В тази връзка витамин B1 е от фундаментално значение за процесите по метаболизиране на аденозин трифосфатна киселина (АТФ). АТФ представлява химично макроенергично съединение (т.е. ензим), което е изградено от богати на енергия връзки - в т.ч. 3 базови връзки–аденин, рибоза и фосфорна киселина.

 • Неутрализира действието на свободните радикали 

Витамин B1 е мощен антиоксидант, който успешно неутрализира действието на свободните радикали и забавя процесите на стареене на клетките. Антиоксидантите са група биохимични вещества (нискомолекулни съединения), които имат огромен принос за организма, тъй като помагат в защитата от оксидативен стрес. Ролята на антиоксидантите е да редуцират синтеза на оксиданти (свободни радикали, чиято продукция се свързва с нормалните процеси, протичащи в клетките).

Какво е Витамин B6

Витамин B6 (Pyridoxine) представлява витаминоподобен елемент, който е един от жизненоважните компоненти за организма. Пиридоксинът е главният биоенергетик в организма, участва в обмяната на веществата, особено в обмяната на белтъчините и мазнините, както и в синтеза на ферменти.

Витамин B6 насърчава правилната обмяна на веществата в организма. Този елемент има роля по отношение на белтъчния и въглехидратния метаболизъм. Освен това пиридоксинът е елемент, който е частично отговорен за липидния обмен. Пиридоксинът се справя успешно и в подпомагане абсорбцията на важни микро- и макроелементи, аминокиселини (в т.ч. основни цистин, глутамин и други).

Основни ползи при приема на витамин B6 за организма

 • Стимулира обмяната на веществата

Витамин B6 насърчава правилната обмяна на веществата в организма. Този елемент има роля по отношение на белтъчния и въглехидратния метаболизъм. Освен това пиридоксинът е елемент, който е частично отговорен за липидния обмен.
Пиридоксинът се справя успешно и в подпомагане абсорбцията на важни микро- и макроелементи, аминокиселини (в т.ч. някои основни цистин, глутамин и други).

 • Подпомага метаболизирането на важни вещества

Витамин B6 се синтезира в кръвта, след процеси протичащи в микрофлората на червата. Именно това подчертава ролята на този елемент за метаболизирането на веществата. Витамин B6 съдейства за по-лесното усвояване и на витаминоподобни елементи и захари в червата. Пиридоксинът подкрепя правилното взаимодействие и разпределение на глюкозните елементи в тялото. 

 • Необходим за работата на нервната система

Поради свойството да регулира глюкозата, витамин B6 подпомага работата на нервната система. По този начин пиридоксинът балансира множество процеси и съдейства работата на нервната система. Според проучвания, този елемент успешно контролира метаболизирането на ензимни вещества в главния мозък, като с това съдейства за подобряване на паметта, настроението и съня.

Витамин B6 взима участие и в процесите по формиране на гликоген в мускулите, което предполага съхраняване на важните нуклеинови киселини. Това пък подпомага постигането на равно съотношение между калия и натрия, с което се улеснява работата на цялата нервна система.

Какво е Витамин B12

Витамин B12 (Cobalamine) също е водоразтворим витамин, които има основно значение за организма. Името на този витамин е свързано с неговата структура, т.е. поради съдържанието на кобалт. Витамин B12 е необходим за няколко основни системи и процеси в човешкото тяло. Основно този елемент е от решаваща роля за правилното образуването на червени кръвни клетки (еритроцитите), неврологичната функция и синтеза на ДНК, а и за много други поддържащи функции на тялото като нормалното кръвообращение; поддържане функциите на надбъбречната жлеза; образуването на еритроцити в кръвта; правилно функциониране на нервната система и храносмилането.

Основни ползи при приема на витамин B12 за организма

 • Необходим за кръвотворенето

Витамин В12 е основното хранително вещество, което е необходимо за произвеждането на еритроцитите (червените кръвни телца) в кръвта. Главната функция, която имат еритроцитите е транспортирането на кислород от източника на неговото производство, т.е. белите дробове до поредица от тъкани и органи в цялото тяло. Поради тази причина витамин В12 е жизненоважен елемент за много други системи и процеси в организма.

Според проучвания, ниските нива на витамин В12 може да бъде първоизточник на намалено производство на червени кръвни клетки или деформации на еритроцитите.

 • Подкрепя имунната система

Витамин В12 има решаваща роля за състоянието на имунната система. Недостатъчните нива на витамин В12 могат да бъдат причина за настъпването на промени в имунните реакции (т.е. понижен имунен отговор). Това се дължи на връзката на витамин B12 с производството на нуклеинова киселина и синтеза на протеини. Освен за доставката на кислород, червените кръвни клетки са жизненоважни за имунната система, тъй като участват в имунния отговор, а това подчертава необходимостта от поддържането на оптимални нива от този витамин в тялото.