Мака Корен - 80 капсули

27,00 лв.
В наличност
SKU
315
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

Мака Корен - 80 капсули:

 • Балансира хормоните и при двата пола
 • Благоприятства плодовитостта
 • Спомага за облекчаване на смущенията при менопауза и менструални неразположения
 • Стимулира правилното функциониране на имунната система
 • Помага за по-лесното справяне с физическа и психическа умора
 • Подпомага за по-добра  концентрация и бистротата на ума
 • Адаптира организма към промените в околната среда

Мака Корен
80 капсули

• • •  ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА  • • •

Какво е Мака?

Мака представлява вид кореноплоден зеленчук, който съдържа над 30 полезни микро- и макроелемента. Растението е претенциозно и студолюбиво, вирее на много висока надморска височина, като обикновено се среща по високите части на планинските гори в Южна Америка.

Поради невероятния и естествен химичен състав, Мака е изключително ценено растение. За лечебни цели се използва предимно коренът на растението. Коренът е богат източник на хранителни вещества, голяма част от химическата му маса представлява полезни въглехидрати и протеини. Богат е още растителни влакна - фибри, натурални аминокиселини,  полезни мазнини, мастни киселини, уридин и други. Освен тези полезни компоненти, коренът от Маса притежава питателен витаминен профил - желязо, магнезий, калций, селен и други.

Повече за витаминния профил на Мака Корен:

Желязото, калцият, магнезият и селенът са сред основните минерали за организма. Тяхното наличие е определящо за случването на редица органични процеси.
Желязото представлява химичен елемент, който е сред основните компоненти отговарящи за пренасянето и усвояването на кислород от клетките, и за регенерацията на тъканите. Голяма част от този минерал се включват в процесите по изграждането на хемоглобина. Желязото има основна роля в транспортирането на кислород до всички органи и тъкани, осигурявайки дишането им.
Калцият е отговорен за поддържането на костната маса и плътност. Калцият е основен елемент, чието наличие има важна роля в поддържане на костната плътност, ензимната обмяна и кръвосъсирването. 
Магнезият е вторият най- разпространен минерал в човешкото тяло. Явява се един от найжизненоважните микроелементи в организма и е отговорен за множество процеси. Известно е, че участва в повече от 300 ензимни реакции, който протичат ежедневно в организма ни. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали участващи в производството на енергия. Той подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа.
Селенът също е основен минерал за организма, неговото  участие се свързва с изграждането на важни ензими, които са свързани с антиоксидантната защита на организма срещу вредното действие на свободните радикали. Селенът има базисна роля за множество функции в организма благодарение на мощните му антиоксидантни качества. Селенът е активен срещу оксидативния стрес, освен това наличието му защитава организма от проявата на сърдечно- съдови заболявания и рак.
Основни предимства на Мака Корен за организма.

Противоанемично действие

Дефицитните анемии носят началото си от недостиг на важен компонент в кръвта като желязото. В зависимост от характера анемиите могат да бъдат остри или хронични. В повечето случаи този тип заболяване е комплекс от няколко фактора, които са строго индивидуални. Обикновено дефицитните анемии имат превключвателен характер, което ще рече, че бързо се превръщат от остри в хронични. Най-разпространената сред тези типове анемия е желязодефицитната, т.е. свързва се с липсата на желязо в кръвта. Натуралният екстракт от корен от Мака е активен при недостиг на желязо, доставяйки го по естествен начин. Корен от Мака съдейства възобновяването на червените кръвни телца и по този начин  намалява риска от усложняване на анемичното състояние и съдейства за излекуването.   

Подпомага дейността на репродуктивната система

Причините за безплодие при жените и мъжете могат да са разнообразни и многофакторни. Сред най-честите при жените са  висок пролактин, увреждане на фалопиевите тръби и ендометриоза. При мъжете често са астенозооспермия (състояние, при което количеството на подвижни сперматозоиди в еякулата е значително занижено ), хронични възпалителни заболявания и психологични фактори. Много често обаче причината за безплодие и при двата пола е т.нар. неуточнен стерилитет. Стерилитетът по неясни причини е най-често срещаният първоизточник на този проблем. Може да се разтълкува като наличие на комплект от фактори идващи както от жената, така и от мъжа. При неуточнено безплодие е от изключителна важност първо да бъдат проведени достатъчно изследвания за установяване на ясна диагноза, а после и коригиране на проблемите. Активните вещества на Мака Корен стимулират дейността на хипофизата и хипоталамуса и от там повлияват благотворно цялата ендокринна система. Натуралният екстракт от Мака Корен притежава силно седативно действие и  доказано е активен е повишаването на половите хормони при мъжете и жените. Повишава се чувствително качеството на спермата – сперматозоидите са по-жизнени, енергични и подвижни. Нараства либидото и при двата пола и сексуалната активност.

Предимства при приема на Мака Корен

 • Стимулира правилното функциониране на имунната система
 • Помага за по-лесното справяне с физическата и психическата умора
 • Подобрява концентрацията и бистротата на ума
 • Адаптира организма към промените в околната среда
 • Балансира хормоните и при двата пола
 • Благоприятства плодовитостта
 • Подобрява издръжливостта и либидото
 • Подпомага дейността на репродуктивната система
 • Спомага за облекчаване на смущенията при менопауза и менструални неразположения;
 • Подобрява състоянието на проблемна кожа, склонна към акне
 • Спомага при анемия

Какво представлява Мака Корен

Състав: Мака корен, желатинова капсула.
Дози в опаковката: 80 капсули.

Единична доза: 2 капсули.
Съдържание в Една доза:
Мака корен - 1000 мг (100%).

Дневна доза: 2 капсули.
Съдържание в Дневна доза:
Мака корен - 1000 мг (100%).

Препоръчителен дневен прием: Един път на ден по 2(две) капсули с чаша вода сутрин след храна.

Препоръчителен период на приема: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

Съхранение: Съхранявайте на тъмно, хладно и недостъпно от деца място.