Иновит 365 - Мултивитамини и Минерали за жени с Koензим Q10 - 60 таблетки

55,00 лв.
В наличност
SKU
Иновит 365
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

Иновит 365 - Мултивитамини и Минерали за жени с Koензим Q10 - 60 таблетки:

 • Спомага за нормалното функциониране на ендокринната система.
 • Оказва благоприятно влияние върху фертилността.
 • Допринася за нормалната функция на имунната система.
 • Спомага при безплодие.
 • Спомага за по-доброто функциониране на половата система.
 • Полезен за коса, кожа и нокти.

ИНОВИТ365

Иновит 365 с добавен Коензим Q10 е специално разработена формула съдържаща всички важни витамини и минерали допринасящи за нормалното функциониране на половата и ендокринна системи, както и за балансирания метаболизъм при жените. Продуктът оказва благоприятно влияние върху фертилността и допринася за нормалната функция на имунната система.

Какво представлява Витамин А?

Витамин А е общият термин за група мастноразтворими съединения, които са изключително важни за човешкото здраве.
Този витамин е от съществено значение за много процеси в нашето тяло: поддържане на зрението, нормалната функция на имунната система, здравето на кожата и костите. Освен това той играе съществена роля и за правилното развитие на бебето в утробата.
Съединенията на витамин А се срещат в две различни форми:
Витамин А (ретинол)
Провитамин А (каротин) – в организма се превръща в ретинол или витамин А
Ретинолът представлява антиоксидант, който участва в редица важни процеси. Той има качествата да подсили имунната система и да подпомогне естествените защитни сили на организма. Доказано е положителното му въздействие и върху зрението, състоянието на костите, кожата и косата. Освен това, този елемент е ключов в периода на бременността, тъй като е необходим за правилното развитие на плода.

Ролята на Витамин А в организма?

Най-общо този елемент е необходим в няколко направления – за окислително-възстановителните процеси в тялото, за производството на белтъчини, за клетъчната защита, както и за абсорбацията на други важни елементи.

 • Подпомага имунната система;
 • Грижи се за здравето на очите
 • Полезен е за костите
 • Подобрява състоянието на кожата

Витамин А и женско здраве

Витамин А е антиоксидант, който е важен за образуването на сперматозоиди, има антиоксидантно действие спрямо вътреклетъчните масти, предпазва клетките от действието на токсичните вещества и повлиява положително половите функции.

Оксидативният стрес, предизвикан от тютюнопушене, употреба на алкохол, наднормено тегло, излагане на токсини от околната среда, напреднала възраст, може да наруши физиологичните функции, а витамин А осигурява висока антиоксидантна защита.

Какво е Витамин B1

Витамин B1 (Thiamine) представлява водоразтворим витамин, което означава, че се разтваря във вода, подобно на витамините от група B. Тиаминът е основно хранително вещество, от което всички тъкани на тялото се нуждаят, за да функционират правилно.

Основни ползи при приема на Витамин B1 за организма

 • Важен за синтеза на енергия в тялото

На първо място, тялото се нуждае от тиамин, за да произведе аденозин трифосфат. В тази връзка витамин B1 е от фундаментално значение за процесите по метаболизиране на аденозин трифосфатна киселина (АТФ). АТФ представлява химично макроенергично съединение (т.е. ензим), което е изградено от богати на енергия връзки - в т.ч. 3 базови връзки–аденин, рибоза и фосфорна киселина.

 • Неутрализира действието на свободните радикали

Витамин B1 е мощен антиоксидант, който успешно неутрализира действието на свободните радикали и забавя процесите на стареене на клетките. Антиоксидантите са група биохимични вещества (нискомолекулни съединения), които имат огромен принос за организма, тъй като помагат в защитата от оксидативен стрес. Ролята на антиоксидантите е да редуцират синтеза на оксиданти (свободни радикали, чиято продукция се свързва с нормалните процеси, протичащи в клетките).

Витамин В1 и женско здраве

Витамин В1 подобрява изключително глюкозния толеранс, синтезата на инсулин от панкреаса, както и растежа на клетките. По този начин се редуцира рискът за конгенитални малформации на плода, преждевременно раждане, макрозомия на плода, неонатална хипогликемия.
Приемът на тиамин по време на бременността стимулира вътреутробния растеж, редуцирайки сериозно шанса за интраутеринна ретардация на бебето.

Какво е Витамин B6

Витамин B6 (Pyridoxine) представлява витаминоподобен елемент, който е един от жизненоважните компоненти за организма. Пиридоксинът е главният биоенергетик в организма, участва в обмяната на веществата, особено в обмяната на белтъчините и мазнините, както и в синтеза на ферменти.

Витамин B6 насърчава правилната обмяна на веществата в организма. Този елемент има роля по отношение на белтъчния и въглехидратния метаболизъм. Освен това пиридоксинът е елемент, който е частично отговорен за липидния обмен. Пиридоксинът се справя успешно и в подпомагане абсорбцията на важни микро- и макроелементи, аминокиселини (в т.ч. основни цистин, глутамин и други).

Основни ползи при приема на витамин B6 за организма

 • Стимулира обмяната на веществата

Витамин B6 насърчава правилната обмяна на веществата в организма. Този елемент има роля по отношение на белтъчния и въглехидратния метаболизъм. Освен това пиридоксинът е елемент, който е частично отговорен за липидния обмен.
Пиридоксинът се справя успешно и в подпомагане абсорбцията на важни микро- и макроелементи, аминокиселини (в т.ч. някои основни цистин, глутамин и други).

 • Подпомага метаболизирането на важни вещества

Витамин B6 се синтезира в кръвта, след процеси протичащи в микрофлората на червата. Именно това подчертава ролята на този елемент за метаболизирането на веществата. Витамин B6 съдейства за по-лесното усвояване и на витаминоподобни елементи и захари в червата. Пиридоксинът подкрепя правилното взаимодействие и разпределение на глюкозните елементи в тялото.

 • Необходим за работата на нервната система

Поради свойството да регулира глюкозата, витамин B6 подпомага работата на нервната система. По този начин пиридоксинът балансира множество процеси и съдейства работата на нервната система. Според проучвания, този елемент успешно контролира метаболизирането на ензимни вещества в главния мозък, като с това съдейства за подобряване на паметта, настроението и съня.

Витамин B6 взима участие и в процесите по формиране на гликоген в мускулите, което предполага съхраняване на важните нуклеинови киселини. Това пък подпомага постигането на равно съотношение между калия и натрия, с което се улеснява работата на цялата нервна система.

Витамин В6 и женско здраве

Витамин В6 се използва за регулиране на хормоните и кръвната захар и при дефект в лутеалната фаза.
Облекчава симптомите на ПМС и сутрешното гадене.

Какво е Витамин B12

Витамин B12 (Cobalamine) също е водоразтворим витамин, които има основно значение за организма. Името на този витамин е свързано с неговата структура, т.е. поради съдържанието на кобалт. Витамин B12 е необходим за няколко основни системи и процеси в човешкото тяло. Основно този елемент е от решаваща роля за правилното образуването на червени кръвни клетки (еритроцитите), неврологичната функция и синтеза на ДНК, а и за много други поддържащи функции на тялото като нормалното кръвообращение; поддържане функциите на надбъбречната жлеза; образуването на еритроцити в кръвта; правилно функциониране на нервната система и храносмилането.

Основни ползи при приема на витамин B12 за организма

 • Необходим за кръвотворенето

Витамин В12 е основното хранително вещество, което е необходимо за произвеждането на еритроцитите (червените кръвни телца) в кръвта. Главната функция, която имат еритроцитите е транспортирането на кислород от източника на неговото производство, т.е. белите дробове до поредица от тъкани и органи в цялото тяло. Поради тази причина витамин В12 е жизненоважен елемент за много други системи и процеси в организма.

Според проучвания, ниските нива на витамин В12 може да бъде първоизточник на намалено производство на червени кръвни клетки или деформации на еритроцитите.

 • Подкрепя имунната система

Витамин В12 има решаваща роля за състоянието на имунната система. Недостатъчните нива на витамин В12 могат да бъдат причина за настъпването на промени в имунните реакции (т.е. понижен имунен отговор). Това се дължи на връзката на витамин B12 с производството на нуклеинова киселина и синтеза на протеини. Освен за доставката на кислород, червените кръвни клетки са жизненоважни за имунната система, тъй като участват в имунния отговор, а това подчертава необходимостта от поддържането на оптимални нива от този витамин в тялото.

Витамин В12 и женско здраве

Дефицитът на В12 се свързва с безплодие.
Възможно е да настъпи бременност в условията на дефицит, но той може да бъде свързан с повтаряща се ранна загуба на плода. Счита се, че ниските нива на В12 възпрепятстват овулацията и нормалното клетъчно делене на оплодената яйцеклетка, както и че измененията в лигавицата на матката пречат на имплантирането на ембриона.
Високият хомоцистеин, предизвикан от ниския В12, може да доведе до смърт на плода поради тромбоза (неправилно кръвосъсирване), недостатъчно кръвоснабдяване на плацентата, прееклампсия (която може да причини конвулсии), преждевременно отделяне на плацентата или изоставане в развитието на плода.

Какво е Витамин В8

Витамин B8 (инозитол) представлява витаминоподобен компонент, който в голяма степен се произвежда самостоятелно в нашия организъм (до 80% от наличното количество на витамин B8 в организма се синтезира самостоятелно. По структура витамин B8 се характеризира като водноразтворим коензим, което означава, че се разтваря във вода, подобно на витамините от група B. Водоразтворимите витамини се характеризират с различна структура от мастноразтворимите и това се изразява в липсата на мобилност в техните молекули или водоразтворимите не се транспортират самостоятелно и свободно.

Роля на витамин B8 в организма?
Най-общо този елемент е необходим в няколко направления - за работата не нервната, отделителната и репродуктивната система, за кръвта и кръвното налягане и за клетъчната защита.
-Важен за правилното функциониране на нервната система
Витамин B8 има важна защитна роля като предпазва клетките от пропускливост и по този начин ги защитава и намалява рисковете от клетъчни увреждания. Вече споменахме, че витамин B8 е концентриран главно в мембраните на нервните клетки в тялото ни. Благодарение на наличието на инозитола се насърчава правилното транспортиране на нервните импулси, което го прави елемент със съществено значение за работата на нервната система.

 • Подпомага обмяната на веществата

Витамин B8 насърчава правилната обмяна на веществата в организма и най-вече мазнините в тялото. Инозитолът е елемент, благодарение на който се балансира циркулацията на липидните групи. Витамин B8 съдейства синтеза на фосфолипиди. Фосфолипидите представляват вид липиди, които са изградени на глицеролна база. Всъщност благодарение на тях се намалява струпването на мазнини в черния дроб. Витамин B8 действа и като помощник в метаболитните процеси и помага правилния разпад на веществата, което е важно за усвояването им в тялото.

 • Стимулира мускулната и мозъчната активност

Витамин B8 подпомага за по-бързото производство на белтъчни молекули в организма, което особено допринася мускулната активност и растеж. Инозитолът е хранително вещество, което успешно съдейства и мозъчната работа като може да подпомогне концентрацията, паметта и настроението.

 • Подпомага функционалността и работата на репродуктивната система

И женската, и мъжката плодовитост имат особена връзка с наличието на инозитол в кръвта. Инозитолът подпомага правилното делене на яйцеклетките и сниажва завишените нива на важният женски хормон- естрогена. При мъжете, витамин B8 увеличава количесвото и качеството на сперматозоидите.

Витамин В8 и женско здраве

Витамин В8 подобрява плодовитостта при жени с поликистозни яйчници.
Поликистозните яйчници е синдром, който се появява, когато женското тяло произвежда необичайно големи количества определени хормони.
Жените с този синдром са изложени на по-висок риск от някои заболявания и могат да имат проблеми при зачеването.
Една от причините за намалена плодовитост може да е и инсулиновата чувствителност, а инозитолът помага в подобряването й.
Проучвания установяват, че витамин B8 може да е полезен за подобряване на функцията на яйчниците и плодовитостта при жени с поликистозни яйчници. Приемът на добавки инозитол подобрява редовността на менструалния цикъл, овулацията и възможността за забременяване при жени със синдрома.

Какво е Витамин Ц

Витамин С (L- аскорбат или аскорбинова киселина) по своята същност представлява водоразтворим витамин, който е от жизнена важност за нашия организъм. Аскорбиновата киселина не се синтезира самостоятелно в човешкият организъм, но в същото време е отговорна за изпълнението на множество функции в тялото. Витамин С е най- известния от всички витамини.

Основни предимства на Витамин C за организма?

 • Важен антиоксидант

Витамин С играе важна роля на антиоксидант в организма. Има качеството да подпомогне мобилността и на други витамини и минерали до клетките, където са необходими. Елементите на разтвореното вещество (витамин С) се придвижват от място с по- висока до място с по- ниска концентрация на необходимото съдържание от нея. Участва в обмяната на веществата в организма Витамин C има огромно участие в обмяната и правилното усвояване на белтъчините и въглехидратите, колагена и невротрансмитери като допамина още желязото, калия и калция. От това се подразбира необходимостта му в подсилването на имунната система и организирането на важни имунни функции.

 • Предотвратява клетъчните увреждания

Аскорбиновата киселина (витамин С) има изключително положително въздействие в предотвратяване увреждането на клетките, което обикновено е резултат от действието на свободните радикали в организма. Силните му антиоксидантни способности служат в противодействие на такива процеси и играят ролята на протектор. Посредством това, витамин C съдейства общото здравето и се отразява регенериращо на здравите ДНК клетки.

 • Редуцира нивата на "лошия" LDL холестерол в кръвта

В качеството си на мощен антиоксидант, витамин C се грижи и за редица други процеси- понижава нивата на "лошия" LDL холестерол в кръвта, клетъчно противодейства на бактериални и вирусни инфекции. И последно, но не на последно място има голяма заслуга за бързото заздравяване на външни рани и разкъсани тъкани.
-Действа енергизиращо и тонизиращо
Витамин C е не просто препоръчителен за спортуващи, а е задължителен компонент, тъй като без неговото присъствие е невъзможен синтезът на колаген, който от своя страна е отговорен за изграждането на съединителната тъкан, също е необходим и за нейния растеж. Освен това този витамин има енергизиращо качество и съдейства енергията. Поради ободряващото му действие, особено важно е набавянето му в организма, при спазване на диетични режими и тренировки.

Витамин C и женско здраве


Витамин С подобрява хормоналните нива и повишава плодовитостта при жените с дефект в лутеалната фаза.
В проучване били включени 150 жени с проблеми в овулацията: в рамките на шест месеца, процентът на забраменелите от групата приемала по 750мг витамин C дневно е бил 25% , докато само 11% от нелекуваните жени са забременели.
Витамин С играе важна роля в регулирането на менструалния цикъл и правилната функция на яйчниците. Оказва влияние на качеството на яйцеклетките и успеха при ин витро процедурите.
Витамин С повишава имунитета, укрепва капилярите, намалява вероятността от прееклампсия и преждевременна руптура на мембрани по време на бременност.
Изследванията сочат, че приемът му като добавка може също да помогне при силно менструално течение, ендометриоза, миома на матката и за предотвратяване на вродени дефекти.

Какво е витамин D3

Холекалциферол (витамин D3) e най-ефективната форма на витамин D. Неслучайно витамин D3 се нар. още „слънчев витамин“, тъй като човешкото тяло може да го синтезира под въздействието на ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Роля на Витамин Д3:

 • Витамин D3 и имунна система

Витамин D3 е необходим за правилното функциониране на имунната система, която защитава тялото от развитието на инфекции.Този витамин играе важна роля за насърчаване на имунния отговор. Витамин D3 има както противовъзпалителни, така и имунорегулаторни свойства и е от решаващо значение за активирането на защитните сили на имунната система.Известно е, че витамин D3 подобрява функцията на имунните клетки, включително Т-клетките и макрофагите.

 • Витамин D3 и респираторни инфекции

Редица изследвания доказват, че витамин D може да помогне при респираторни заболявания.Тъй, като подсилва имунната система, този витамин може да окаже положително влияние върху състояния, свързани с нея. Такива са острите респираторни усложнения.Установено е, че пациентите с остри респираторни инфекции имат дефицит на витамин D. Затова добавките се препоръчват за предотвратяване на сезонния грип.Хора, приемащи витамин D3, се разболяват по-рядко и прекарват по-леко респираторните заболявания.

 • Витамин D3 и сърдечно-съдова система

Научни изследвания доказват, че витамин D3, произведен по естествен начин в тялото или набавен чрез хранителна добавка, може значително да възстанови увреждането на сърдечно-съдовата система, причинено от заболявания като хипертония, диабет и атеросклероза.

Витамин D3 и женско здраве

Дефицитът на витамин D е свързан с безплодието, тъй като той е необходим за синтеза на половите хормони, което от своя страна влияе на овулацията и хормоналния баланс.

Във Факултета по медицина на Йейлския университет е проведено изследване над 67 жени с безплодие, където е установено, че само 7% са имали нормални нива на витамин D. Друго изследване показва, че жените които приемат достатъчно витамин D е по-вероятно да забременеят, отколкото тези, които страдат от недостиг на този важен витамин.

Рецептори за витамин D присъстват в много женски органи, включително яйчниците, матката и плацентата. Активната форма на витамин D (калцитриол) има много функции в женското възпроизвеждане. Свързан към своя рецептор, калцитриолът е в състояние да контролира гените, участващи в синтеза на естрогените. След като жената забременее, матката и плацентата продължават да синтезират калцитриол, което спомага за организиране на имунните клетки в матката, така че инфекциите да бъдат преборени, без това да навреди на бременността.

Какво е Витамин Е

Витамин E представлява мастноразтворим витамин, което означава, че той не се разтваря във вода. Такива са още витамините А, K и D. Известно е, че мастноразтворимите витамини се обработват от храносмилателната система и се усвояват с мазнините. Именно тази характеристика предполага по-дългото им съхраняване в организма. Освен това те се изразходват в по-малки количества и се набавят в достатъчна степен от храната в сравнение с други витамини и минерали.

Роля на Витамин Е:

 • Мощен антиоксидант, който се справя с оксидативния стрес;
 • Подсилва имунната система;
 • Подпомага работата на сърдечно-съдовата система;
 • Полезен е за кожата;
 • Важен е за съсирването на кръвта;
 • Съдейства за бързото заздравяване на рани;
 • Подпомага функцията на черния дроб;
 • Участва в процесите на клетъчната регенерация;
 • Важен е за формирането на костите и мускулните влакна;
 • Играе роля в абсорбацията на други важни микро- и макроелементи.

Витамин Е и женско здраве

Витамин Е- витамин на плодовитостта; от гръцки токос – потомство и феро – нося.
Витамин Е функционира предимно като антиоксидант, като защитава клетъчните мембрани от влиянието на свободните радикали. Особено ефективен е за защита на нервните клетки, червените кръвни телца и имунната система. Той също подобрява качеството на яйцеклетките и цервикалната слуз, регулира хормоналния баланс, облекчава симтомите на пременопаузата, предпазва от аборт и преждевременно раждане.

Витамин Е може да помогне за увеличаване на дебелината на ендометриума при жени с тънка лигавица на матката.Изследователите са наблюдавали увеличаване на притока на кръв в артериите на матката при 72% от пациентките, а в дебелината на ендометриума при 52% от пациентките, при дневен прием от 600мг.

Какво е Селен?

Селенът е особено важен минерал, тъй като поддържа функционалността на няколко по- големи системи в човешкия организъм- ендокринната, имунната и сърдечно-съдовата система.Селенът е основен минерал за организма, неговата роля се свързва главно с изграждането на важни ензими, които са свързани с антиоксидантната защита на организма срещу вредното действие на свободните радикали. Селенът има базисна роля за множество функции в организма благодарение на мощните му антиоксидантни качества.

Основни ползи на Селен за организма?
Селенът е сред жизненоважните минерали за човешкия организъмНаличието на селен в кръвта е определящо по отношение на имунната способност на организма и здравето на сърдечно-съдовата и ендокринната система.

 • Съдейства за подсилване на имунната система

Имунитетът е система съставляваща се от защитно- приспособителни реакции на организма. Имунната система е съставена от множество клетки и протеини в нашето тяло. Всеки един от участващите елементи има пряка връзка и зависимост с друг, а крайната им задача е да "разпознават" и да реагират срещу постъпващи елементи по подходящ за организма начин.Минералът селен има качеството да се свързва с други важни биологично активни компоненти, чиято комбинация има имуномодулиращо действие. Селенът е мощен хранителен елемент, който осъществява важно биологично взаимодействие.Селенът има огромна антиоксидантна роля, тъй като е част от състава на важна аминокиселина селеноцистеин (естествено съединение на селена). Това респективно означава, че този минерал има връзка с всички протеини, от които е част, т.нар. селенопротеини.

 • Неутрализира действието на свободните радикали в организма

Селенът е фантастичен антиоксидант. Антиоксидантите имат огромен принос за организма, тъй като помагат в защитата от оксидативен стрес. Оксидативният стрес представлява състояние, което се дължи именно на недостиг на антиоксиданти. Ролята на антиоксидантите е да редуцират продукцията на оксиданти. Или с други думи aнтиоксидантите имат качествата да намалят действието на оксидативния стрес в организма контролирайки оксидативните процеси. Антиоксидантното действие на селена ще подпомогне в предотвратяване унищожението на клетките от свободните радикали в организма.

 • Подпомага работата на ендокринната система и съдейства здравето на щитовидната жлеза

Ендокринната система е изключително фин механизъм. Щитовидната жлеза е орган, който изпълнява жизненоважни задачи.Основното, за което щитовидната жлеза е отговорна е синтеза на хормони в тялото. На свой ред тази основна задача се свързва с множество процеси в организма .Правилното функциониране на щитовидната жлеза зависи в огромна степен от наличието на селен в организма. Селенът подкрепя правилната абсорбация на йода в тялото и по този начин съдейства здравето на щитовидната жлеза.

 • Съдейства работата на сърдечно- съдовата система

Наличието на селен, може чувствително да съдейства сърдечно-съдовото здраве. Резултати от проучвания сочат, че ниските нива на селен в организма предполагат по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания.Селенът спомага контролирането на оксидативния стрес и редуцира възпалителните процеси свързани с атеросклероза или натрупване на плака в артериите.

Селен и женско здраве

Селенът е друг много важен за ранното развитие на плода минерал. Той подобно на фолиевата киселина предпазва от спина бифида. Този антиоксидант спомага за предпазване на яйцеклетките и сперматозоидите от свободните радикали. Свободните радикали могат да причинят увреждане на хромозомите, което е причина за спонтанни аборти и вродени дефекти.

Какво е Хром?

Хромът е микроелемент жизненоважен за организма ни . Той е есенциален минерал, защото НЕ МОЖЕ да се синтезира от човешкото тяло и може да се набавя само от външни източници като храна или хранителни добавки.Основната роля на ХРОМ е в повлияването на нивата на глюкозата, в организма,като ги понижава.

Как влияе Хром?

 • Понижава умерено кръвната захар

Според редица клинични проучвания, приемът на добавки, съдържащи хром, може да има полза при пациенти с нарушен глюкозен толеранс или изявен диабет тип 2.

 • Регулира апетита и потиска глада за въглехидрати

ХРОМ се счита за „диетичен” микроелемент, тъй като приемът му се свързва с понижаване на телесното тегло и изгаряне на телесните мазнини.Основното качество на микроелемента е потискането на желанието за прием на сладки храни. По този начин той спомага за понижаване на калорийния внос от една страна, и намалява процеса на образуване на телесни мазнини от повишения прием на бързоусвоими прости захари, от друга.

 • Потенциален защитен ефект върху сърдечната дейност

ХРОМ има свойството да понижава лошия холестерол и стойностите на кръвното налягане. Приемът на хром влияе благоприятно на сърдечно-съдовата система. Това става основно чрез понижаване на „лошия” холестерол и повишаване на стойностите на „добрия”, или HDL– холестерол. Подобряването на състава на мазнините от своя страна, допринася за понижаване на риска от образуване на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове – основен виновник за инфаркт и инсулт.

 • Стимулира имунитета;
 • Повишава либидото
 • Успешно регулира появата на акне

Хром и женско здраве

Хромът помага при Синдром на поликистозни яйчници: при това състояние също се наблюдава повишение на кръвната захар, което може успешно да бъда повлияно допълнително с помощта на хром
Синдромът на поликистозните яйчници е комплекс от хормонални разстройства, които въздействат върху цялото тяло на жената и нейното здраве.

Какво е Цинков цитрат?

Цинкът е елемент, който участва във формирането на клетъчния метаболизъм, а това е от съществено значение за имунитета. Цинкът e минерал, който е отговорен за ензимните функции, за естественото развитие и растеж, за качественото зaздрaвявaнe нa рaнитe, за нормалното кръвocъcирвaнe, зa възстановяването на клетките и тъканите и други.Той е сред елементите, които не се синтезират самостоятелно в човешкия организъм, а същевременно е изключително необходим за множество органични функции.
Защо цинкът е толкова важен за организма?

 • Подсилва имунната система

Имунитетът е система съставляваща се от защитно- приспособителните реакции на нашия организъм. Обособява се в четири вида - общ, локален, клетъчен и хуморален. Каква роля има цинкът? Споменахме, че цинкът участва във формирането на клетъчния метаболизъм, а това е ключов фактор за имунитета. Цинкът има качествата да съдейства процесите по формиране и производство на клетките

 • Подпомага зарастването на раните

Цинкът има свойствата да съдейства лечението на тежки и повърхностни рани от изгаряния, кожни раздразнения и наранявания. Главната причина е, че цинкът подпомага производството на колаген. Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан и най-изобилният протеин в тялото ни, тъй като се намира в нашите кости, мускули, сухожилия, връзки, кожа и хрущяли.

 • Редуцира появата на акне и защитава кожата

Причините за поява на акне са разнообразни, предразполагащите фактори също. Сред най- честите са развитието на бактерии, неправилната грижа за кожата (нередовна или твърде агресивна), хормоналните смущения и други.
Проучванията сочат, че професионалните козметични продукти на основата на цинк, които са предназначени за лечение на акне, могат чувствително да съдействат в лечението. Ефективни са в редуцирането на себума и блокирането на бакретиалното развитие. Себът представлява специфичен мастен секрет, който се отделя от мастните жлези. Цинкът неутрализира бактериалното действие и потиска активността на мастните жлези, което означава, че редуцира производството на себум.

Цинков цитрат и женско здраве

Цинкът регулира баланса на хормоните, особено на естрогена и прогестерона, което е от голямо значение за зачеването. Без него, човешките клетки не могат да се делят правилно. Той участва в образуването на органите на плода и предпазва от раждане на бебе с ниско тегло. Според едно изследване, ниските нива на цинк са свързани с абортът в ранните етапи на бременността.

Какво е Коензим Q10?

CoQ10 е съединение, което се произвежда от човешкото тяло и се съхранява в митохондриите на клетките. Митохондриите са отговорни за производството на енергия в клетките. Също така те предпазват клетките от окислително увреждане (т.н. антиоксидантно действие), болестотворни бактерии и вируси. Човешкото тяло произвежда CoQ10 по естествен начин, но с възрастта производството му намалява.
Как влияе Q10 коензим?

 • CoQ10 помага за лечение на сърдечна недостатъчност

CoQ10 подпомага за лечението на сърдечна недостатъчност чрез подобряване на сърдечната функция. Увеличава производството на АТФ и ограничава оксидативните увреждания.

 • CoQ10 подобрява плодовитостта

Антиоксидантните свойства на CoQ10 могат да подобрят качеството на спермата,както и да увеличат многократно количеството и качеството на яйцеклетките при жените.

 • CoQ10 и ползи за кожата

Когато се прилага директно върху кожата, CoQ10 може да намали увреждането от слънчевите лъчи и да увеличи антиоксидантната защита. Допълнителният прием на CoQ10 може също да подпомогне за намаляване на риска от рак на кожата, за което свидетелстват следните изследвания.

 • CoQ10 за справяне с главоболието

Подобрява функцията на митохондриите може да спомогне за предотвратяването и облекчаването на мигрена.

 • Приемът на CoQ10 при физически натоварвания

Физическите натоварвания могат да бъдат повлияни от натрупването на свободни радикали и митохондриалната дисфункция (нарушена фунция на митохондриите в клетките) в мускулните клетки. CoQ10 спомага за понижаване нивата на нантрупаните свободни радикали. Повишава ефективността на упражненията и намаля умората.

 • CoQ10 в помощ срещу диабета

Допълнителният прием на CoQ10 може да подпомогне повишаването на чувствителността към инсулин и понижаването нивата на кръвната захар при хора, страдащи от диабет, както и за предпазването на здрави хора от затлъстяване на клетъчно ниво.

 • CoQ10 в помощ с превенцията срещу злокачествени образования

CoQ10 има важна роля в защитата на клетъчната ДНК и запазването на клетките, които са силно свързани с превенцията и предпазването от повторна поява на злокачествени заболявания.

 • CoQ10 подпомага работата на мозъка

Доказано е, че допълнителният прием на CoQ10 подпомага защитата на мозъчните клетки от натрупване на свободни радикали в тях. Намалява действието на вредните съединения, които могат да доведат до мозъчни заболявания.

 • CoQ10 спомага за предпазването на белите дробове

В следствие на замърсена околна среда, отделянето на твърди частици във въздуха и наличието на многобройни източници на вредни емисии, белите ни дробове са положени на постоянен стрес и замърсяване. По тази причина се препоръчва приема на CoQ10, като хранителна добавка. Както е показано в изследванията описани по-горе, CoQ10 може да намали натрупването на свободни радикали в клетките на белите дробове, които водят до различни белодробни заболявания.

Хранителна информация

Единична доза: 2 таблетки
Количество: 60 таблетки
Опаковка за: 30 дни

Витамини и минерали

в 1 таблетка

в единична доза (2 таблетки)

 

 

%ХРС*

 

%ХРС*

Витамин A

500 µg

62,5%

1000 µg

125%

Витамин B1

7 mg

636%

14 mg

1272%

Витамин B6

5 mg

357%

10 mg

714%

Витамин B8 (Inositol)

200 mg

---

400 mg

---

Витамин B12

25 µg

1000%

50 µg

2000%

Витамин C

50 mg

62,5%

100 mg

125%

Витамин D3

17,5 µg

350%

35 µg

700%

Витамин E

50 mg

416%

100 mg

833%

Селен

50 µg

90,9%

100 µg

181%

Хром

50 µg

125%

100 µg

250%

Цинков цитрат

25 mg

75%

50 mg

150%

Q10 коензим

10 mg

---

20 mg

---

 

*ХРС –Хранителни Референтни Стойности съгласно Регламент на ЕС 1169/2011

 Действие: Допринася за нормалното функциониране на половата и ендокринната системи, както

и за балансирания метаболизъм. Оказва благоприятно влияние върху фертилността при жените.

Допринася за нормалната функция на имунната система.

 Препоръчителен дневен прием: 2 (две) таблетки на ден с храна.

 Съставки: Витамин А (Ацетат), Витамин В1 (Тиаминхидрохлорид),

Витамин В6 (Пиридоксинхидрохлорид), Витамин В 8 (Мио - Инозитол), Витамин В12

(Цианокобаламин), Витамин С (Аскорбиновакиселина), Витамин D3 (Холекалциферол), Витамин

Е (D-алфаТокоферилацетат), Селен, Хром (Хром пиколинат), Цинковцитрат, Коензим Q10.

 Други съставки:Фруктоолигозахариди (GOFOS), Калци&l