Спрей B12 с Лайка - 30 ml

27,00 лв.
В наличност
SKU
Спрей B12 с Лайка - 30 ml
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

Спрей B12 с Лайка - 30 ml:

 • Подпомага нервната система
 • Подсилва цялостния имунитет
 • Спомага за подобряване на мозъчната функция
 • Може да подобри настроението и симптомите на депресия

B12 с Лайка Спрей
Витамин В12 с екстракт от лайка 30 ml
Хранителна Добавка

Натурален продукт под формата на бързодействащ спрей, който съчетава свойствата на Витамин B12 с лечебното действие на Лайката.

Какво е Витамин B12

Витамин B12 (Cobalamine) е водоразтворим витамин, който има основно значение за организма. Името на този витамин е свързано с неговата структура, т.е. поради съдържанието на кобалт. Витамин B12 е необходим за няколко основни системи и процеси в човешкото тяло, но има и жизненоважно значение за множество поддържащи тялото функции:

 • необходим за синтеза на ДНК и РНК;
 • основно вещество при образуването на еритроцити в кръвта;
 • подкрепя нормалното кръвообращение;
 • съдейства функциите на надбъбречната жлеза;
 • необходим за правилното функциониране на нервната система;
 • подкрепя процесите по храносмилането, както и усвояването на основните хранителни вещества.

Основни ползи при приема на витамин B12 за организма

Съдейства работата на нервната система

Витамин В12 е важен витамин за поддържане на здрави нервни клетки. Витамин B12 помага за производството на ДНК и РНК, генетичен материал на тялото. Той работи в „сътрудничество“ с витамин В9, наричан още фолат или фолиева киселина, за да подпомогне в продукцията на червените кръвни клетки, както и да съдейства абсорбцията и транспортирането на желязото в тялото. Фолатът и В12 работят заедно, за да произведат S-аденозилметионин–съединение, участващо в имунната функция и настроението. S-аденозилметионинът се локализира в почти всяка една тъкан или органична течност в човешкото тяло и има свойството да циркулира в кръвта, действайки като основен метилов донор в организма. Това е причината, поради която има и фундаментално значение за синтеза и функционалността на протеини, хормони, ензими и невротрансмитери в тялото.

Необходим за кръвотворенето

Витамин В12 е основното хранително вещество, което е необходимо за произвеждането на еритроцитите (червените кръвни телца) в кръвта. Главната функция, която имат еритроцитите е транспортирането на кислород от източника на неговото производство, т.е. белите дробове до поредица от тъкани и органи в цялото тяло. Поради тази причина витамин В12 е жизненоважен елемент за много други системи и процеси в организма.

Според проучвания, ниските нива на витамин В12 може да бъде първоизточник на намалено производство на червени кръвни клетки или деформации на еритроцитите.

Подкрепя имунната система

Витамин В12 има решаваща роля за състоянието на имунната система. Недостатъчните нива на витамин В12 могат да бъдат причина за настъпването на промени в имунните реакции (т.е. понижен имунен отговор). Това се дължи на връзката на витамин B12 с производството на нуклеинова киселина и синтеза на протеини.

Освен за доставката на кислород, червените кръвни клетки са жизненоважни за имунната система, тъй като участват в имунния отговор, а това подчертава необходимостта от поддържането на оптимални нива от този витамин в тялото.

Какво е Лайка

Лайката е билка, която е богата на разнообразие от ценни вещества. В цветовете на растението се съдържа до 2% етерично масло, богато на азулен. Азуленът представлява ненаситен въглеводород, притежаващ противовъзпалително, антиалергично и седативно действие. Азуленът на лайката се нарича хамазулен.

Цветовете на растението съдържат още важни флавоноидни елементи, растителни стероли, горчиви вещества и мастни киселини. Част от химичния състав на лайката са още лутеолин и кверцетин–мощни биофлавоноиди (растителни пигменти) и кумарините–умбелиферон и херниарин.

Основни ползи при приема на Лайка за организма

Подпомага неутрализирането на проблемите със съня

Нарушенията на съня обобщават съществуващите отклонения от физиологичния ход на съня, при които сънят е незадоволителен и неефективен. Нарушенията се разделят на два основни вида: Дисомния и Парасомния. Дисомнията включва всички нарушения на съня или състояния, при които е засегната способността за заспиване, нормалната продължителност на съня и неговото качество. Парасомниятa представлява разстройство свързано с движения и възбуда по време на сън предизвикани от вътрешен психологичен или неврологичен източник. Екстрактът от

Лайка под формата на хранителна добавка ще спомогне за редуцирането на тези проблеми и ще се отрази отпускащо и успокоително на организма.

Силен имуностимулиращ ефект

Екстрактът от Лайка има положително показание при борба с различни болестотворни агенти, което се дължи на силно изразеното противовирусно и имуностимулиращо действие на тази билка. Важна част от състава на лайката е кверцетинът. Кверцетинът е антиоксидант, притежаващ мощни противовъзпалителни свойства. Той успешно се бори със свободните радикали и намалява вредните изменения в клетките.

Лайката съдържа още важни биологично активни компоненти, чиято комбинация действа синергично (подсилва благоприятното й общо действие). По този начин противодейства намалената имунна функция и постъпването на бактерии, което са основният двигател за развитието на инфекции.

Приемът на Спрей B12 с Лайка - 30 ml: 

 • Подкрепя работата на нервната система
 • Подсилва имунитета
 • Съдейства за подобряване на мозъчната функция
 • Подобрява настроението и спомага за неутрализиране симптомите на депресия
 • Има противовъзпалително действие
 • Подпомага за неутрализирането на проблемите със съня.

Прием на B12 с Лайка

Хранителна информация

Едно впръскване: 0,3 ml
Количество: 30 ml
Опаковка за: 100 дни

В едно впръскване* - водно-етанолов екстракт (10%):
Витамин B-12 (Cyanocobalamin) - 50 μg
Лайка екстракт - 600 mg

Действие: Спомага за правилното функциониране на нервната система.

Съставки: Витамин B-12 (цианокобаламин), екстракт от лайка (M.Chamomilla), пречистена вода, етанол.

*Препоръчителен дневен прием: 1 (едно) впръскване под езика веднъж дневно. Само за перорално приложение. Разклатете преди употреба. Препоръчителен период на прием: Приемайте този продукт, когато е необходимо.

*Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
*Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
*Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
*Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
*Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.

Намерихме още продукти, които ще ви харесат!