Ашваганда екстракт 90 растителни капсули Х 300 mg

55,00 лв.
В наличност
SKU
Авшаганда екстракт 90 растителни капсули Х 300 mg
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

Ашваганда екстракт - 90 растителни капсули х 300 mg

Ашваганда е аюрведична билка, тя може да бъде вълшебна отвара за всичките ви проблеми със загубата на тегло.

Това е вечнозелен храст, който расте в Близкия изток, Индия и части от Африка.

Употребява се от древни времена в традиционната медицина. В продължение на стотици години корените и оранжево-червените плодове са използвани за подобряване на здравето.

Какво е Ашваганда?

Важна билка в аюрведичната медицина, произхождаща от Индия, Близкия изток и някои части на Африка. Известен е още като индийски женшен или зимна череша.

Това е лечебна билка, използвана не само в Аюрведа и хомеопатията, но и в африканската медицина, Унани медицината и Сидха медицината.

Ашваганда е известна с лечението на безброй здравословни проблеми като тревожност и стрес, депресия, артрит, безсъние, умора, невродегенеративни разстройства и др.

Напоследък има много изследвания, показващи ефективността на Ashwagandha при загуба на тегло.

Ашваганда – ползи за здравето

Различни проучвания сочат, че това растение може да бъде полезно при редица състояния.

Здраве на сърцето

Хората използват растението, за да подобрят здравето на сърцето си, включително:

  • предотвратяване на сърдечни заболявания
  • понижаване на високото кръвно налягане
  • облекчаване на болката в гърдите
  • понижаване на високия холестерол
  • Въпреки това, няма много проучвания в подкрепа на тези ползи.

Проучване от 2015 година предполага, че екстрактът от корена на растението може да подобри кардиореспираторната издръжливост на човек, а това може да подобри здравето на сърцето.

Стрес и тревожност

Ашваганда може да има успокояващ ефект върху тревожността. Проучване предполага, че билката има сравним ефект за намаляване на тревожността с някои лекарства, което предполага, че тази билка може да бъде също толкова ефективна, колкото лекарство.

Хипотиреоидизъм
Хипотиреоидизмът е състояние, което намалява синтеза на хормони на щитовидната жлеза. Тези хормони на щитовидната жлеза влияят директно на нашия BMR (базален метаболизъм).

Проучванията показват, че добавянето на 600 mg ашваганда на ден за такива пациенти в продължение на осем седмици подобрява кръвните нива на хормоните на щитовидната жлеза и дори решава проблема с наддаването на тегло.

Можем ли да използваме ашваганда за отслабване?
Да, екстракта от ашваганда е ефективен за отслабване. Известно е, че тази билка е пълна с антиоксиданти, които подпомагат процеса на отслабване.

Също така укрепва имунната система и помага за пренасочване на енергията през целия процес на изгаряне на мазнини/отслабване.

Ето някои от значителните ползи на Ашваганда за отслабване, най-ефективните начини, които ви помага да отслабнете.

Укрепване на имунитета на организма, което спомага за отслабването
Имунитетът на тялото корелира с тежестта на инфекцията.

Но как имунитетът на тялото ви влияе върху процеса на отслабване?

Ако имате нисък имунитет, използвате значително количество от енергията на тялото си, за да се предпазите от инфекция. Не остава много енергия за ускоряване на процеса на изгаряне на мазнини.

Ашваганда укрепва имунитета на организма и помага за пренасочване на енергията на тялото обратно чрез процеса на отслабване.

Подобрява метаболизма на организма, което ускорява процеса на отслабване
Ашваганда е богата на антиоксиданти, които играят ключова роля за намаляване на възпалението и задействане на метаболизма на тялото.

Това кара тялото да изгаря мазнините и да отслабва.

Той облекчава стреса, а по-малко стрес означава, че губите тегло по-бързо
Един от често срещаните фактори, причиняващи наддаване на тегло, е стресът, който води до високи нива на кортизол. Кортизолите са отговорни за увеличаването на глада ви и започвате да атакувате.

Звучи познато, нали?

Чудната билка облекчава стреса и помага за понижаване на нивата на кортизол. Това косвено помага при загуба на тегло, но най-вече намалява повишения апетит.

Подобрява качеството на съня и лекува безсъние, което може да доведе до загуба на тегло
Повишеният стрес е свързан с безсъние или лош сън. Ашваганда помага за подобряване на качеството на съня чрез намаляване на тревожността и понижаване на нивата на кортизол.

А това от своя страна ви помага да отслабнете. Освен това, липсата на достатъчно сън може да причини хормонален дисбаланс и да увеличи стреса, като и двете допринасят за наддаване на тегло.

Енергиен бустер, който помага по време на тренировка
Ашваганда има много фактори, които я правят ефективен енергиен стимулатор. Това е храна богата на желязо, което подобрява кръвообращението. 

Влияе на хормоните, секретирани от надбъбречните жлези и помага за понижаване на нивото на кортизола [4], който е от съществено значение за здравата нервна система.

В крайна сметка, Ashwagandha действа като енергиен бустер, осигурявайки ви достатъчно енергия по време на тренировка за загуба на тегло.

Хранителна информация

Единична доза: 1 капсулa (вегетариански)
Количество: 90 капсули (вегетариански)
Опаковка за: 90 дни

В дневна/единична доза - 1 капсула:
Ашваганда екстракт - 300 mg

Действие: Допринася за нормалната функция на нервната система. Подобрява фокуса, вниманието и концентрацията. Спомага за производството на енергия и енергийния баланс. Спомага за намаляване нивата на кортизол и ежедневния стрес.

Съставки*: Ашваганда (Withaniasomnifera) екстракт, растителна капсула.

Препоръчителен дневен прием: 1 (една) капсула на ден с храна.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

*Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
*Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
*Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
*Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
*Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

*Други съставки: Магнезиев стеарат.

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.