A to Z VIT Complex - Витамини и Минерали - 30 таблетки х 1000 mg

18,01 лв.
Изчерпано количество
SKU
A to Z VIT Complex - 30 таблетки
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

A to Z VIT Complex - Витамини и Минерали - 30 таблетки х 1000 mg :

 • Има общо укрепващо действие
 • Подсилва имунитета
 • Спомага за намаляване на недостига от витамини и минерали
 • Спомага за костната здравина
 • Подобрява мозъчната функция
 • Енергизира тялото

А to Z VIT Complex 

 30 таблетки x 1000 mg

• • •  ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА  • • •

Основни предимства на минералите съдържащи се в A to Z VIT Complex:

Желязото представлява химичен елемент, който е сред основните компоненти отговарящи за пренасянето и усвояването на кислород от клетките, и за регенерацията на тъканите. Голяма част от този минерал се включват в процесите по изграждането на хемоглобина. Желязото има основна роля в транспортирането на кислород до всички органи и тъкани, осигурявайки дишането им.

Калций

Този елемент е сред най- важните за организма и то със своето налично количество, тъй като е известна важността му в поддържането на костната маса и плътност. Калцият е основен елемент, чието наличие има важна роля в поддържане на костната плътност, ензимната обмяна и кръвосъсирването.

Магнезий

Магнезият е вторият най- разпространен минерал в човешкото тяло. Явява се един от найжизненоважните микроелементи в организма и е отговорен за множество процеси. Известно е, че участва в повече от 300 ензимни реакции, който протичат ежедневно в организма ни. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали участващи в производството на енергия. Той подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа.

Манган

Манганът е есенциален минерал, той не се синтезира самостоятелно в организма ни. Манганът е сред основните микроелементи с огромно значение  редица органични функции. Голяма част от минерала се съдържа в костите, ставите и хрущялите. Манганът е важен още за метаболизма на вещества като въглехидрати, протеини, мазнини и други.

Молибден

Молибденът представлява минерал, който има значителна роля в множество биологични функции на организма. Молибденът е активен в стимулиране на ензимните процеси, посредством което се случва синтеза и на микро- и макроелементи като аскорбиновата киселина (витамин C) и други. Освен това този минерал е важен за нормалното дишане на тъканите, подпомага правилното развитие на клетките и съдейства регенерацията им.

Мед

Минералът мед е основен в изграждането и производството на епителни и съединителни тъкани, и други ензими. Основните му предимство се свързват със способността по трансформирането на желязото в хемоглобин. Качеството да подпомогне усвояването на желязо се оказва решаващо в производството на енергия. Освен това този минерал съдейства общо имунната система и успешно неутрализира действието на свободните радикали.

Хром

Хромът е микроелемент, който има незаменимо участие по жизненоважни процеси в организма. Въпреки че наличието на хром в организма се оказва не просто важно, а определящо , той не се синтезира самостоятелно в човешкото тяло. Сред основните му предимства е качеството да понижава кръвната захар и положително да повлиява работата на сърдечно- съдовата система. В тази връзка хромът притежава свойство да редуцира желанието
за прием на сладки храни.

Цинк

Цинкът е елемент, който участва във формирането на клетъчния метаболизъм, а това е от съществено значение за имунитета. Цинкът  e минерал, който е отговорен за качественото зaздрaвявaнe нa рaнитe, зa нормалното кръвocъcирвaнe и зa възстановяването на клетките и тъканите.

Селен

Селенът също е основен минерал за организма, неговото  участие се свързва с изграждането на важни ензими, които са свързани с антиоксидантната защита на организма срещу вредното действие на свободните радикали. Селенът има базисна роля за множество функции в организма благодарение на мощните му антиоксидантни качества. Селенът е активен срещу оксидативния стрес, освен това наличието му защитава организма от проявата на сърдечно- съдови заболявания и рак.

Йод

Йодът е есенциален елемент и не се синтезира самостоятелно в човешкото тяло. Наличието му обаче е изключително важно за правилното производство на тиреоидния хормон. Тиреоидните хормони са стимулиращи хормони, чиито производство се осъществява от щитовидната жлеза. Те влияят на много естествени функции в организма като регулиране на температурата, метаболизма, процесите по кръвообращението и други.

Основни предимства на витамините съдържащи се в A to Z VIT Complex:

Витамини  от B групата витамин В1 - тиамин витамин В2 - рибофлавин витамин В3 - ниацин витамин В5 - пантотенова киселина витамин В6 - пиридоксин витамин В7 - биотин витамин В9 - фолиева киселина Витамин В12 - цианкобаламин
Витамините от група В са композиция от осем водоразтворими витамина, чието наличие в организма има съществено значение. Витамините от група B са важни за  метаболитните и ензимните процеси, работата на сърдечно- съдовата, нервната и отделителната система.  

Витамини А, D3, E и K А, D3, E и K  са мастноразтворими витамини, които се съхраняват в черния дроб и мастните тъкани и не се разграждат във вода. Мастноразтворимите витамини се обработват от храносмилателната система и се усвоява с мазнините. Мастноразтворимите витамини А, D, Е и К са важни и участват в процеси като клетъчната регенерация, регулацията на веществата, абсорбация на други микро- и макроелементи, кръвосъсирването, ензимната обмяна и много други.

Витамин C

Витамин С ( т. нар L- аскорбат  или аскорбинова киселина) по своята същност представлява
водоразтворим витамин, който е от жизнена важност за нашия организъм. Аскорбиновата киселина не се синтезира самостоятелно в човешкият организъм, но в същото време е отговорна за изпълнението на множество функции с тялото. Аскорбиновата киселина има възможност да действа в нашия организъм чрез абсорбация. Тоест, когато аскорбиновата киселина  е правилно транспортирана до клетките. Този процес е известен още като дифузия или пасивно транспортиране.

Ежедневния прием на А to Z VIT Complex  - 1000 mg спомага за:

 • Подсилване на имунитета
 • Намаляване на недостига на витамини и минерали
 • Поддържане на костната здравина
 • Подобряване на мозъчната функция
 • Енергизиране и тонизиране на тялото

Прием на А to Z VIT Complex - 1000 mg

Една таблетка дневно, след хранене.

hranitelna informacia- AtoZ Vit Complex 30

Без консерванти и оцветители! Без добавена захар!

Намерихме още продукти, които ще ви харесат!