10/ten CMZ Калций, Магнезий, Цинк 30 капсули - Най-добър до Ноември 2021 г.

Специална цена 9,80 лв. Редовна цена 14,01 лв.
В наличност
SKU
10/ten CMZ Аутлет
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

10/ten CMZ Калций, Магнезий, Цинк 30 капсули - Най-добър до Ноември 2021 г.:

  • Подсилва имунната система
  • Подпомага зарастването на рани
  • Подпомага костната система
  • Спомага за защита на кожата от външни фактори
  • Подпомага пълнаценния сън
  • Успокоява мускулните болки

CMZ - Калций, Магнезий, Цинк 30 Капсули х 450 mg
• • • • ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА • • • •

Какво е 10/ten CMZ?

10/ten CMZ е най-новото попълнение в "10/ten" серията на Cvetita Herbal. 10/ten CMZ представлява съчетание на три ключови минерала за нашия организъм - калций, магнезий и цинк.

Защо точно тази комбинация от минерали?

Минералите имат съществена роля в редица метаболитни, ензимни и възстановителни процеси в нашия организъм. Всяка капсула в 10/ten CMZ е необходима дневна пропорция за организма. Комбинацията - калций, магнезий и цинк не е случайна, 10/ten CMZ обхваща цикъл от органични функции, върху които благоприятства.

Калций

Калцият е елемент, който е сред най-важните за организма и то със своето налично количество, тъй като е известна важността му в поддържането на костната маса и плътност. Калцият е основен елемент, чието наличие има важна роля в поддържане на костната плътност. Доказано е, че 99 % от калция в тялото ни, представлява фундаментален, градивен елемент на костната тъкан. И само 1 % от него се намира в клетките или в извънклетъчното пространство.

Сред основните функции на калция е правилното циркулиране на кръвта, за да се осигурява нормално движение на мускулите. Освен това калцият съдейства за балансираното освобождаване на хормони и ензимната обмяна. Калцият подпомага функциите на важни невротранмитери и улеснява пренасянето на сигнали от мозъка до други части на тялото.

Калцият е изключително важен за здравето на зъбите и костите. Може да се каже, че костите са като "резервоар" за калций в тялото. При намален прием на калций, организмът все пак търси неговото набавяне, а то става именно от костите.

Магнезий

Магнезият е вторият най- разпространен минерал в човешкото тяло. Явява се един от най-жизненоважните микроелементи в организма и е отговорен за множество процеси. Известно е, че участва в повече от 300 ензимни реакции, който протичат ежедневно в организма ни.

Може да се каже, че този минерал улеснява метаболитните процеси в организма, което е от особена важност. Магнезият подпомага за образуването на колагена. Колагенът е главеният белтък в съединителната тъкан и най-изобилният протеин, той като се намира в костите, мускулите, сухожилията, връзките, кожата и хрущялите. Именно той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат сухожилията, връзките, кожата и т.н. Магнезият съдейства производството на колаген и по този начин защитава костите и ставите.

Производството на енергия е основна задача, която има за изпълнение нашият организъм. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали участващи в производството на енергия. Той подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа. Освен това този минерал активно участва в синтеза на антитела и съдейства имунните способности.

Цинк

Цинкът е сред елементите, които не се синтезират самостоятелно в човешкия организъм, а същевременно е изключително необходим за множество органични функции. Цинкът е елемент, който участва във формирането на клетъчния метаболизъм, а това е от съществено значение за имунитета. Цинкът има качествата да съдейства процесите по формиране и производство на клетките. Освен това този елемент активира процеси по производството на имуноглобулини (серумни гликопротеини). Имуноглобулините са мини елементи, които изграждат антитела като по този начин повишават имунната функция, и блокират действието на постъпилите бактерии "неприятели"в организма.

Цинкът e минерал, който е отговорен за ензимните функции, за нормалното развитие и растеж, за качественото зaздрaвявaнe нa рaнитe, за кръвocъcирвaнeто, зa възстановяването на клетките и тъканите и други. Цинкът има свойствата да съдейства лечението на тежки и повърхностни рани от изгаряния, кожни раздразнения и наранявания. Главната причина е, че цинкът подпомага производството на колаген.

Хранителна информация:
Единична доза: 1 капсули
Количество: 30 капсули
Опаковка за: 30 дни
Количество в единична доза - 1 капсула:
Калциев карбонат - 200 mg
Магнезиев цитрат - 200 mg (11% Магнезий)
Цинков цитрат - 50 mg (30% Цинк)
Количество в дневна* доза - 1 капсула:
Калциев карбонат - 200 mg
Магнезиев цитрат - 200 mg (11% Магнезий)
Цинков цитрат - 50 mg (30% Цинк)
Действие: Спомага за подобряване общото състояние на организма.

Съставки: Калциев карбонат, Магнезиев цитрат, Цинков цитрат, желатинова капсула.

* Препоръчителен дневен прием: 1 (една) капсула на ден вечер след храна.
* Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
* Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
* Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
* Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
* Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, на температура до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.