Kогато става въпрос за производство на напълно натурални, течни, билкови екстракти, значение имат няколко основни фактора:

1.Използването на качествена суровина (билка).

За всяка нова партида течен есктракт се използва прясна билка. Отглеждането на всяка реколта  е пряко свързано с различни климатични условия – почва, степен на валежи през съответния период, слънце и др. Всички тези климатични параметри неминуемо влияят и имат определящ характер за  аромата, вкуса и качеството на суровината. Затова и добивът при всяка отделна партида есктракт е различен като количество и утайка.

 

2.Метода на производство (Начина на извличане на екстракта).

Технологията,  която се използва за извличане на  билковите екстракти работи на следния принцип: загрява екстракта до определената идеална температура (не-много високи градуси), така че да се получи качествен екстракт със стабилна формула, в който да се запазят всички полезни свойства на билката в максималната им концентрация.

 

3.Не се използват изкуствени консерванти, оцветители и овкусители.

Продуктите на Цветита Хербал в течна форма са водно-етанолови екстракти в идеалната пропорция, което е напълно достатъчно да осигури необходимия срок на годност и стабилност по време на съхранението и ползването на екстракта, без да се добавят изкуствени консерванти.

Ето защо всяка наша отделна партида може да се отклонява в определени граници на различен, специфичен и леко кисел вкус и степен на утаяване. Но това е съвкупност от климат, качествена екстракция и никакви изкуствени овкусители и консерванти.

Все пак производството на течни, билкови есктракти е прецизен и отговорен процес. За нас е важно качеството, дори и ако то определя вкуса.