Vitamin B Complex - Витамин B1-B6-B12 - 90 таблетки

29,00 лв.
В наличност
SKU
Vitamin B Complex - Витамин B - 90 таблетки
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

Vitamin B Complex - Витамин B1-B6-B12 - 90 таблетки:

  • Подпомага функцията на нервната система
  • Важен за синтеза на енергия в тялото
  • Неутрализира действието на свободните радикали
  • Стимулира обмяната на веществата

Vitamin B Complex
Витамини B1-B6-B12
90 таблетки
Хранителна Добавка

Витамин B1

Витамин B1 (thiamine) представлява водоразтворим витамин, което означава, че се разтваря във вода, подобно на витамините от група B. Тиаминът е основно хранително вещество, от което всички тъкани на тялото се нуждаят, за да функционират правилно.

Основни ползи при приема на витамин B1 за организма

Важен за синтеза на енергия в тялото

На първо място, тялото се нуждае от тиамин, за да произведе аденозин трифосфат. В тази връзка витамин B1 е от фундаментално значение за процесите по метаболизиране на аденозин трифосфорна киселина (или АТФ). АТФ представлява химично макроенергично съединение (т.е. ензим), което е изградено от богати на енергия връзки - в. т.ч 3 базови връзки- аденин, рибоза и фосфорна киселина.

Неутрализира действието на свободните радикали

Витамин B1 e мощен антиоксидант, който успешно неутрализира действието на свободните радикали и забавя процесите на стареене на клетките. Антиоксидантите са група биохимични вещества (нискомолекулни съединения), които имат огромен принос за организма, тъй като помагат в защитата от оксидативен стрес. Ролята на антиоксидантите е да редуцират продукцията на оксиданти (свободни радикали, чиято продукция се свързва с нормалните процеси протичащи в клетките).

Витамин B6

Витамин B6 (pyridoxine) представлява витаминоподобен елемент, който е един от жизненоважните компоненти за нашия организъм. Пиридоксинът е главният биоенергетик в организма, участва в обмяната на веществата, особено в обмяната на белтъчините и мазнините и в синтеза на ферменти. Витамин B6 насърчава правилната обмяна на веществата в организма. Този елемент има роля по отношение на белтъчния и въглехидратния метаболизъм. Освен това пиридоксинът е елемент, който е частично отговорен за липидния обмен. Пиридоксинът се справя успешно и в подпомагане абсорбацията на важни микро- и макроелементи, аминокиселини (в т.ч. основни цистин, глутамин и други).

Основни ползи при приема на витамин B6 за организма

Стимулира обмяната на веществата

Витамин B6 насърчава правилната обмяна на веществата в организма. Този елемент има роля по отношение на белтъчния и въглехидратния метаболизъм. Освен това пиридоксинът е елемент, който е частично отговорен за липидния обмен. Пиридоксинът се справя успешно и в подпомагане абсорбацията на важни микро- и макроелементи, аминокиселини (в т.ч. някои основни цистин, глутамин и други).

Подпомага метаболизирането на важни вещества

Витамин B6 се синтезира в кръвта, след процеси протичащи в микрофлората на червата. Именно това подчертава ролята на този елемент за метаболизирането на веществата. Витамин B6 съдейства за по-лесното усвояване и на витаминоподобни елементи и захари в червата. Пиридоксинът има участие в правилното взаимодействие и разпределение на глюкозните елементи в тялото.

Необходим за работата на нервната система

Витамин B6 подпомага работата на нервната система, поради свойството му да регулира глюкозата. По този начин пиридоксинът балансира множество процеси и съдейства работата на нервната система. Според проучвания, този елемент успешно контролира метаболизирането на компоненти и тъкани в главния мозък като с това съдейства за подобряване на паметта, настроението и съня.

Витамин B6 взима участие и е процесите по формиране на гликоген в мускулите, което предполага съхраняване на важните нуклеинови киселини. Това пък подпомага постигането на равно съотношение между важните калий и натрий, с което се улеснява работата на цялата нервна система.

Витамин B12

Витамин B12 (cobalaminе) също е водоразтворим витамин. Витамин B12 е елемент с фундаментално значение за организма. Името на този витамин е свързано с неговата структура, т.е. поради съдържанието на кобалт.

Основни ползи при приема на витамин B12 за организма

Витамин B12 е необходим за няколко основни системи и процеси в човешкото тяло. Основно този елемент е от решаваща роля за правилното образуването на червени кръвни клетки (еритроцитите), неврологичната функция и синтеза на ДНК, а и много други поддържащи функциите на тялото като нормалното кръвообращение; поддържане функциите на надбъбречната жлеза; образуването на еритроцити в кръвта; правилно функциониране на нервната система и храносмилането.

Необходим за кръвотворенето

Витамин В12 е основното хранително вещество, което е необходимо за произвеждането на еритроцитите (червените кръвни телца) в кръвта. Главната функция, която имат еритроцитите е транспортирането на кислород от източника на неговото производство, т.е. белите дробове до поредица от тъкани и органи в цялото тяло. Поради тази причина витамин В12 е жизненоважен елемент за много други системи и процеси в организма. Според проучвания, ниските нива на витамин В12 може да бъде първоизточник на намалено производство на червени кръвни клетки или деформации на еритроцитите.

Подкрепя имунната система

Витамин В12 има решаваща роля за състоянието на имунната система. Недостатъчните нива на витамин В12 могат да бъдат причина за настъпването на промени в имунните реакции (т.е. понижен имунен отговор). Това се дължи на връзката на витамин B12 с производството на нуклеинова киселина и синтеза на протеини. Освен за доставката на кислород, червените кръвни клетки са жизненоважни за имунната система, тъй като участват в имунния отговор на тялото, а това подчертава необходимостта на оптимални нива от този витамин в тялото.

Съдейства работата на нервната система

Витамин В12 е особено важен витамин за поддържане на здрави нервни клетки и помага за производството на ДНК и РНК, генетичен материал на тялото. Витамин В12 работи в тясно сътрудничество с витамин В9, наричан още фолат или фолиева киселина, за да помогне на червените кръвни клетки и да помогне на желязото да работи по-добре в тялото. Фолатът и В12 работят заедно, за да произведат S-аденозилметионин (SAMe), съединение, участващо в имунната функция и настроението.

Приемът на Витамин B1-B6-B12 - 90 таблетки под формата на хранителна добавка:

  • Съдейства за поддържане на оптимална имунна функция
  • Неутрализира действието на свободните радикали
  • Съдейства синтеза на енергия в тялото
  • Подпомогне обмяната на веществата
  • Подкрепи работата на нервната система

Прием на Vitamin B Complex

Хранителна информация

Единична доза: 1 таблетка
Опаковка за: 90 дни
Количество: 90 таблетки

В единична доза - 1 таблетка:
Витамин B-1 (Тиамин хидрохлорид) - 14 mg
Витамин B-6 (Пиридоксин хидрохлорид) - 10 mg
Витамин  B-12 (Цианокобаламин) - 50 μg

В дневна доза - 1 таблетка:
Витамин B-1 (Тиамин хидрохлорид) - 14 mg
Витамин B-6 (Пиридоксин хидрохлорид) - 10 mg
Витамин  B-12 (Цианокобаламин) - 50 μg

Действие: Общоукрепващо действие.

Съставки*: Тиамин хидрохлорид, пиридоксин хидрохлорид, цианокобаламин.

Препоръчителен дневен прием: 1 (една) таблетка на ден след хранене.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

*Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
*Да не се приема от бременни и кърмещи жени.
*Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
*Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
*Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

*Други съставки: Микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.

Намерихме още продукти, които ще ви харесат!