Ехинацея 60 капсули + Витамин С 80 капсули + Цинк 80 капсули + Хербал С 80 капсули

Специална цена 79,00 лв. Редовна цена 105,00 лв.
В наличност
SKU
Ехинацея 60 +Витамин С 80+ Цинк 80 + Хербал С
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

Ехинацея 60 капсули + Витамин С 80 капсули + Цинк 80 капсули + Хербал С 80 капсули:

Ползи от прием на Ехинацея:

 • Спомага за повишаване на имунитета и скъсяване периода на боледуване
 • Има противовъзпалително и антибактериално действие
 • Подпомага за понижаване на риска от дихателни инфекции
 • Спомага за предпазване от вируси и настинки

Ползи от прием на Витамин С 

 • Подсилва имунитета
 • Помага за справяне на организма при продължително боледуване или сезонни настинки
 • Енергизира тялото по време на диета или тренировка
 • Спомага за производството на повече колаген
 • Увеличава работоспособността
 • Спомага за подобряване състоянието на кожата

Ползи от прием на Цинк

 • Подсилва имунната система
 • Подпомага зарастването на рани 
 • Спомага за защита на кожата от външни фактори

Ползи от прием на Хербал С

 • Подпомага имунната система
 • Има антибактериално действие
 • Спомага за подобряване състоянието на кожата
 • Подпомага заздравяването кръвоносните съдове
 • Помага за по-бързо възстановяване след настинки и грип
 • Благоприятства производството на повече колаген


Ехинацея - 400 mg
60 капсули 

• • • •  ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА  • • • •

Какво представлява ехинацеята?

Ехинацеята е древно тревисто растение, виреещо в прериите на влажни почви. За родина на ехинацеята се смята Северна Америка. Позната е с древната и съвременната си употреба в медицината, градинарството и пчеларството. Родът на тази невероятна билка включва 22 вида, като в медицината обикновено се използва пурпурната ехинацея  (Echinacea purpurea). Тя е изключително ценено средство в медицината, поради антибактериалното, антивирусното и антигъбичното си действие.

Състав на ехинацеята:

В цветовете и корените на ехинацея се съдържа голямо количество етерични масла.  Глюкозида ехинакозид намиращ се в корените й представлява полизахарид от семейството на хетерогликаните, той е основният й антимикробен и антивирусен компонент. Ехинакозидите са особено комплекси от глюкоза и кофеинова киселина. Те повлияват стимулиращо и активиращо като неутрализират възпалението и подобряват цялостно функциите на клетките. Ехинацеята е богата и на други биологично активни компоненти - мастни киселини, полифеноли, терпеноиди, танини (с противовъзпалително действие), аминокиселини, ензими. Освен изброените, в състава на ехинацеята има високо съдържание на минерали - калций, калий, сяра, желязо, хром, манган, кобалт, цинк, селен.  

Основни предимства на ехинацеята за организма:

Силен имуностимулиращ ефект Антибактериално, антимикробно и антигъбично действие Спомага за повишаването на имунитета и скъсяването периода на боледуване Подпомага понижаването на риска от дихателни инфекции Спомага за предпазване от вируси и настинки Мощно противодейства срещу гъбички и херпеси Подпомага излекуването на кожни заболявания Неутрализира действието на токсините в организма

За подсилване на имунната система

Спадането на имунитета и постъпването на бактерии са основният двигател за развитието на вируси и инфекции. Ехинацеята дава положителни показания при борба с различни болестотворни агенти чрез  противовирусното и имуностимулиращото си действие. Съставът й е изключително реактивен към възпалителните процеси на организма. Действа като естествен имуностимулатор като подпомага положителния имунен отговор на организмаТова е така поради способността на ехинацеята да активира имунните функции чрез засилено производство на стволови клетки в костния мозък и лимфната тъкан.

Противодейства бактериални и вирусни инфекции, чрез активиране производството на интерферон 

Интерферонът от своя страна клетъчно потиска развитието на вируса  и по този начин има голям принос в имунната защита на организма. Всъщност интерферонът осъществява взаимодействие с вирусните клетки. Посредством прикрепяне към заразените с вирус клетки, стимулира тяхното разграждане, както и блокира способността им да се разпространяват. Следователно при стопиране на размножителната вирусна способност, инфекциозният процес спира или намалява своето продължение. Натуралната и способност не просто задейства излекуването, а и стимулира защитните сили на организма. 

Ехинацея в борба срещу гъбичките и херпесите

Ехинацеята е доказана със своето антивирусно, противовъзпалително и антигъбично действие, което подпомага в редица отношения функциите на организма. Ехинацеята повишава имунните сили и да спомага гъбичното излекуване. За разлика от редица антибиотични препарати, ехинацеята се отличава по ценните си съставки, които са в пъти по- щадящи организма. Това неминуемо спестява естествените сили, необходими за справяне с инфекциите и защитава организма.
Херпесите са голям раздел, част от вирусните инфекции и се разграничават в два основни вида- орални и генитални. Появата им е свързана с остра симптоматика като обриви, сърбеж, неприятна миризма, парене, зачервяване и сухота. Характерно за херпесите е, че деформират избраното място и обикновено рецидивират. Ехинацеята е отлично средство за профилактика и съкращаване времетраенето на обикновената (устна) херпес вирусна инфекция.  

Ехинацея срещу заболявания на женската полова система

Възпалителните процеси в женските полови органи се характеризират с агресивност, прогресивност и повторяемост. Обичайна практика при проява на подобни заболявания е прилагане на антибиотично лечение, но често то води до рецидивиране на инфекциозния процес. Повторяемостта на такива инфекции обикновено се лекува по-продължително и протича по-тежко. Възпаления като вулвит, вагинит, бартолинит, ендометрит, трихомоноза и други подобни инфекции обикновено се причиняват от постъпила бактерия. В зависимост от множество фактори тези възпалителни процеси могат да бъдат остри или с хроничен характер. В повечето случаи протичат без изразена симптоматика и това ги прави изключително опасни, тъй има голяма възможност да не бъдат своевременно изяснени, което допълнително усложнява излекуването. Eхинацеята се отличава сред множество от натурални и лекарствени средства. Свойствата й дават добри резултати при възпалителни процеси протичащи в женските полови органи. Ехинацеята притежава качества, чрез които осигурява имуностимулиращ, антивирусен и противогъбичен ефект. Екстрактът  от ехинацея съдейства тези и редица други функции на организма, подобрявайки тяхната работа. Инфекциите на женската полова система са силно обвързани с положителния имунен отговор. Доказано е още, че ехинацеята има способност да повишава имунните сили и да спомага гъбичното излекуване. 

Прием на Ехинацея

Хранителна информация

Единична доза: 1 капсула
Количество: 60 капсули
Опаковка за: 60 дни
Активно вещество в единична доза от 1 капсула - 400 mg
В единична доза - 1 капсула:
Пурпурна ехинацея екстракт - 400 mg
В дневна доза* - 1 капсула:
Пурпурна ехинацея екстракт - 400 mg
Действие: Благоприятства имунната система. 
Състав: Пурпурна ехинацея (Echinacea purpurea) екстракт, желатинова капсула.
*Препоръчителен дневен прием: 1 капсула на ден с храна. 
Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема в продължение на 20 дни. След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.
* Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
* Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
* Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
* Да не се приема от хора с високо кръвно налягане и бременни жени.
* Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.
ВНИМАНИЕ:  Ако изпитвате някакъв вид дискомфорт, докато приемате този продукт, моля, спрете да го приемате незабавно.
Съхранение:  На сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно от малки деца.

Витамин С - 600 мг - 80 капсули
• • •  ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА  • • •

Какво e Витамин C?

Витамин С ( т. нар L- аскорбат  или аскорбинова киселина) по своята същност представлява водоразтворим витамин, който е от жизнена важност за нашия организъм. Аскорбиновата киселина не се синтезира самостоятелно в човешкият организъм, но в същото време е отговорна за изпълнението на множество функции в тялото. Витамин С е най- известния от всички витамини и е силно разпространен като хранителна добавка. Въпреки значителната биологична роля, която витамин C има за организма, тялото ни не го произвежда. Начините за набавянето му са чрез хранителни вещества или хранителни добавки. Аскорбиновата киселина има възможност да действа в нашия организъм чрез абсорбация. Тоест, когато аскорбиновата киселина е правилно транспортирана до клетките. Този процес е известен още като дифузия или пасивно транспортиране. Частиците на разтвореното вещество (в случая аскорбиновата киселина ) се придвижват от място с по- висока до място с по- ниска концентрация на необходимото съдържание от нея.

Недостиг на витамин C в организма

Множество фактори влияят за неговото изчерпване, а недостигът му в организма се отразява неблагоприятно върху здравето изобщо. Дефицитът на витамин C се характеризира с няколко обичайни симптома като:
Хронична умора, отпадналост и липса на енергия главоболие, учестен сърдечен ритъм, отпадналост Честа промяна в настроенията Честата поява на гъбични и бактериални инфекции Рецидивиращи възпалителни процеси Суха кожа и кървящи венци Необичайно покачване на телесното тегло и др.

Основни предимства на Витамин C  за организма:

Важен антиоксидант

Витамин С играе важна роля на антиоксидант в организма. Има качеството да подпомогне мобилността и на други витамини и минерали до клетките, където са необходими. Елементите на разтвореното вещество (витамин С) се придвижват от място с по- висока до място с по- ниска концентрация на необходимото съдържание от нея. Участва в обмяната на веществата в организма Витамин C  има огромно участие в обмяната и правилното усвояване на белтъчините и въглехидратите, колагена и невротрансмитери като допамина още желязото, калия и калция. От това се подразбира необходимостта му в подсилването на имунната система и организирането на важни имунни функции.

Предотвратява клетъчните увреждания

Аскорбиновата киселина (витамин С) има изключително положително въздействие в предотвратяване увреждането на клетките, което обикновено е резултат от действието на свободните радикали в организма. Силните му антиоксидантни способности служат в противодействие на такива процеси и играят ролята на протектор. Посредством това, витамин C съдейства общото здравето и се отразява регенериращо на здравите ДНК клетки.  

Редуцира нивата на "лошия" LDL холестерол в кръвта

В качеството си на мощен антиоксидант, витамин C се грижи и за редица други процеси- понижава нивата на "лошия" LDL холестерол в кръвта, клетъчно противодейства на бактериални и вирусни инфекции. И последно, но не на последно място има голяма заслуга за бързото заздравяване на външни рани и разкъсани тъкани.

Действа енергизиращо и тонизиращо

Витамин C е не просто препоръчителен за спортуващи, а е задължителен компонент, тъй като без неговото присъствие е невъзможен синтезът на колаген, който от своя страна е отговорен за изграждането на съединителната тъкан, също е необходим и за нейния растеж. Освен това този витамин има енергизиращо качество и съдейства енергията. Поради ободряващото му действие, особено важно  е набавянето му в организма, при спазване на диетични режими и тренировки.
Вече споменахме, че човешкото тяло не може да си произведе самостоятелно витамин С, тоест за целта се нуждаем от регулярен прием. Натуралните хранителни източници на витамин C са добър начин, но обикновено не са достатъчни. За набавянето на необходимото количество, витамин C, от което организмът ни има потребност е препоръчителен регулярен прием под формата на хранителна добавка.

Ежедневния прием на Витамин С като хранителна добавка осигурява:

 • Подсилване на имунната система
  Профилактика работата на кръвоносните съдове
 • Предотвратява клетъчните увреждания
 • Спомага за намалява нивата на "лошия" LDL холестерол
 • Подпомага производството на повече колаген
 • Подпомагане синтеза и транспортирането на други важни микро- и макроелементи Увеличаване на работоспособността
 • Подобряване състоянието на кожата
 • Облекчаване на болките в ставите и мускулите
 • Действа енергизиращо и тонизиращо на тялото по време на диета или тренировка Неутрализира хроничната умора и отпадналост

Прием на Витамин С - 600 мг

Достатъчен е приема на една капсула дневно с чаша вода.

Без консерванти и оцветители! Без добавена захар!

Zinc - Цинк 80 капсули х 15 mg
• • • • ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА • • • •

Цинкът е елемент, който участва във формирането на клетъчния метаболизъм, а това е от съществено значение за имунитета. Цинкът e минерал, който е отговорен за ензимните функции, за естественото развитие и растеж, за качественото зaздрaвявaнe нa рaнитe, за нормалното кръвocъcирвaнe, зa възстановяването на клетките и тъканите и други.

Цинкът е сред елементите, които не се синтезират самостоятелно в човешкия организъм, а същевременно е изключително необходим за множество органични функции. Именно поради това, набавянето му чрез храна или под формата на хранителна добавка е задължително.

Защо цинкът е толкова важен за организма?

Подсилва имунната система

Имунитетът е система съставляваща се от защитно- приспособителните реакции на нашия организъм. Обособява се в четири вида - общ, локален, клетъчен и хуморален. Каква роля има цинкът? Споменахме, че цинкът участва във формирането на клетъчния метаболизъм, а това е ключов фактор за имунитета. Цинкът има качествата да съдейства процесите по формиране и производство на клетките. Освен това този елемент се активира процеси по производството на имуноглобулини (серумни гликопротеини). Имуноглобулините са мини елементи, които изграждат антитела като по този начин повишават имунната функция, и блокират действието на постъпилите бактерии "неприятели"в организма.

Подпомага зарастването на раните

Цинкът има свойствата да съдейства лечението на тежки и повърхностни рани от изгаряния, кожни раздразнения и наранявания. Главната причина е, че цинкът подпомага производството на колаген. Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан и най-изобилният протеин в тялото ни, тъй като се намира в нашите кости, мускули, сухожилия, връзки, кожа и хрущяли. Именно той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат сухожилията, връзките, кожата и т.н.

Редуцира появата на акне и защитава кожата

Причините за поява на акне са разнообразни, предразполагащите фактори също. Сред най- честите са развитието на бактерии, неправилната грижа за кожата (нередовна или твърде агресивна), хормоналните смущения и други.

Голям процент от световното население, страда от акнеична и проблемна кожа. Част от процеса по формирането на акне е развитието на бактерии, което уязвява горния слой на кожата и активира възпалителен процес.

Проучванията сочат, че професионалните козметични продукти на основата на цинк, които са предназначени за лечение на акне, могат чувствително да съдействат в лечението (NCBI) Ефективни са в редуцирането на себума и блокирането на бакретиалното развитие. Себът представлява специфичен мастен секрет, който се отделя от мастните жлези. Цинкът неутрализира бактериалното действие и потиска активността на мастните жлези, което означава, че редуцира производството на себум.

Най- често дефицитът на цинк се характеризира с:

 • понижен имунитет
 • загрубяла, раздразнена кожа
 • чупливи нокти
 • суха и безжизнена коса
 • трудно заздравяващи рани
 • стомашно- чревни заболявания
 • проблеми с паметта и концентрацията
 • понижено либидо

Хранителна информация

Единична доза: 1 капсули

Количество: 30 капсули

Опаковка за: 30 дни

Количество в единична доза - 1 капсула:

Цинков цитрат - 50 mg (Цинк от Цинков цитрат - 15 mg)

Количество в дневна доза - 1 капсула:

Цинков цитрат - 50 mg (Цинк от Цинков цитрат - 15 mg)

Действие: Спомага за подобряване общото състояние на организма. Съставки*: Цинков цитрат 30% - 50 mg (Цинк - 15 mg), желатинова капсула.

*Препоръчителен дневен прием: 1 (една) капсула на ден, вечер след храна.

* Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

* Да не се приема от бременни и кърмещи жени.

* Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.

* Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.

* Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

*Други съставки: Магнезиев цитрат - 350 mg.

ВНИМАНИЕ: Не приемайте Цинк, ако приемате антибиотици!

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, на температура до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.

Хербал С
80 Капсули

• • • •  ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА  • • • •

Основни предимства на Джинджифила

Джинджифилът е познат още като билката исиот или имби. Счита се, че е пренесен в Европа от Индия и Китай още през средните векове. Химичният му състав е богат на въглехидрати, магнезий, калий и витамин C, полезни мазнини и до 2,0 % етерични масла. Острият му пиперлив вкус се дължи на наличието на гингерол и шогаол (ароматни етерични масла ). За лечебни цели и като подправка се използва коренището, което на вид е силно разклонено и сплескано. Корените му притежават силен и приятен аромат и лютив вкус.
Джинджифилът е активен при стомашно-  чревни неразположения като гадене, газове (метеоризъм), запек, киселини и повръщане. Естественото му профилактично действие върху стомаха се обяснява с това, че влияе стабилизиращо на чревната флора и предпазва от възможността за развитието на чревни бактерии. Благодарение на противовъзпалителния и успокояващия му ефект, противодейства временните симптоми на стомашен дискомфорт и може да подпомогне лечението на стомашни язви, гастрит и колит. 
Приемът на джинджифил под формата на хранителна добавка има мощно действие и срещу упорита менструална и мускулна болка. Освен като "обезболяващо" средство, често се среща в диетичните режими като помощник в регулирането на телесното тегло поради неагресивния си слабителен ефект и благотворно влияние над процесите по храносмилането.  Мощните му свойства го превръщат в подходящо средство за лечение на простудни заболявания и овладяване на неприятните симптоми на настинка и грип. Активен е срещу възпаления и инфекции на дихателните пътища, кашлица, хрема, остри синузити и висока температура.

Основни предимства на Витамин C

Витамин С ( т. нар L- аскорбат или аскорбинова киселина) по своята същност представлява важен водоразтворим витамин, чието наличие е определящо за нашия организъм. Аскорбиновата киселина не се синтезира самостоятелно в човешкият организъм, но в същото време е отговорна за изпълнението на множество функции с тялото. Витамин С е найизвестният от всички витамини и е силно разпространен като хранителна добавка. Въпреки значителната биологична роля, която витамин C има за организма, тялото ни не го произвежда. Начините за набавянето му са чрез хранителни вещества и хранителни добавки. Аскорбиновата киселина има възможност да действа в нашия организъм чрез абсорбация. Тоест, когато аскорбиновата киселина  е правилно транспортирана до клетките. Този процес е известен още като дифузия или пасивно транспортиране. Частиците на разтвореното вещество (в случая аскорбиновата киселина ) се придвижват от място с по-висока до място с по-ниска концентрация на необходимото съдържание от нея.
Витамин С играе важна роля на антиоксидант в организма. Има качеството да подпомогне мобилността и на други витамини и минерали до клетките, където са необходими. От друга страна, той има огромно участие в обмяната и правилното усвояване на белтъчините и въглехидратите, колагена и невротрансмитери като допамина още желязото, калия и калция. От това се подразбира необходимостта му в подсилването на имунната система и организирането на важни имунни функции.
В качеството си на мощен антиоксидант, витамин C се грижи и за редица други процеси-
понижава нивата на "лошия" LDL холестерол в кръвта, клетъчно противодейства на бактериални и вирусни инфекции. 
Витамин C е  важен и за синтезът на колаген, който от своя страна е отговорен за  изграждането на съединителната тъкан, също е необходим и за нейния растеж. Освен това съдейства енергизирането  на тялото по време на диета или тренировка и действа ободряващо.

Аскорбиновата киселина в комбинация с джинджифил има мощно антиоксидантно, антибактериално и  противовъзпалително средство, което е идеален помощник при:

 • Свиване на кръвоносните съдове
  Нестабилно здравословно състояние
 • Чупливи кости; Кожни раздразнения
 • Отслабена имунна система
 • Апатия, хронична умора и липса на концентрация
 • Рецидивиращи възпалителни процеси

Регулярният прием на Herbal C ще осигури:

 • Подсилване на имунната система;
 • Профилактика работата на кръвоносните съдове;
 • Производство на повече колаген;
 • Подпомагане синтеза и транспортирането на важни микро- и макроелементи;
 • Увеличаване на работоспособността;
 • Подобряване състоянието на кожата;
 • Облекчаване на болките в ставите;
 • Енергизиране на тялото по време на диета или тренировка;
 • Неутрализиране на хроничната умора и отпадналост.
 • Подобряване на настроението и редуциране на чувството за умора и отпадналост
 • Помогне за по-бързо възстановяване след боледуване.

Без добавени консерванти и оцветители! Без добавена захар!

 . : Мнение на професионалиста – Мартин Гергов : .

Мартин Гергов е национален шампион, фитнес инструктор и блогър. Ето какво казва той в неговия сайт: