Хербал Флекс - 80 капсули

35,00 лв.
В наличност
SKU
Хербал Флекс
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

Хербал Флекс - 80 капсули:

 • Има общо противовъзпалително и имуностимулиращо действие
 • Силно антиоксидантантно действие
 • Подпомага храносмилането и усвояването на храната
 • Активен помощник в борбата с излишните килограми
 • Спомага за облекчаване на болките в ставите

Хербал Флекс
80 Капсули

• • • •  ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА  • • • • 

Хербал Флекс е хранителна добавка, комбинация от куркума, канела и джинджифил. Всяка капсула Хербал Флекс съчетава активното действие на три растения, всепризнати с мощното си влияние върху цялостната защита на организма. Ефикасен способ за поддържане на стабилен имунитет и предпазване на организма.

Основни предимства на куркумата за организма

Куркумата е позната още като "златна подправка от Индия".  По състав куркумата си прилича с джинджифила, а поради съдържанието на куркумин и подобно на него подпомага положителния имунен отговор на организма при възпаления и болка. Доказано е, че има благоприятен ефект при артритни заболявания и ставни възпаления. Куркумата съдейства на организма в справянето с депресивни състояния и активира имунната система чрез антиоксидантните си свойства. Смята се, че подобрява паметта, концентрацията и храносмилането, облекчава болки в стомаха, успокоява раздразнената, зачервена или възпалена кожа. Използва се още и като добавка при диетични хранителни режими, тъй като успешно тонизира, енергизира и освежава организма.

Основни предимства на канелата за организма

Най- разпространени са два основни вида канела - Цейлонската и Китайската (нар. още Касия канела). Двете се различават по цвят, вкусови качества и съдържание на кумарин.
Цейлонската канела има значително предимство пред китайската, родината й е остров Цейлон, но се култивира в Южна Индия и Мианмар. За лечебни и цели се използва кората на канеленото дърво или храст. Цейлонската канела се отличава с деликатен и сладникав вкус, за разлика от Китайската, където вкусът е по-пикантен и остър, цветът й също е по-изразен.

По състав Цейлонската канела е по- богата на масла, въглехидрати, нишесте, манитол и полифеноли. Освен това притежава минералите -желязо и калций. 
Цейлонската канела или по- точно екстрактът от корените й са предпочитано противомикробно и антивирусно средство и се препоръчва за лечение на инфекции и възпаления. Използва се и при простудни заболявания, като се прилага под различни форми - във вид екстракт или стрита на прах. Ускорява възстановителните процеси в организма, по време и след боледуване.

Сред диетолозите, канелата е прочута с ефикасността си в търсенето на перфектна фигура. Цейлонската канела съдейства регулиране на телесното тегло чрез контролиране нивата на кръвната захар, като подпомага инсулина. Има данни, че поради включените в състава си вещества, канелата успешно подсилва имунитета и има загряващо тялото действие.

Основни предимства на джинджифила за организма

Качествата му са разкрити още в древността и е разпространен и използван именно поради тях. Познат в далечното минало поради благотворното му загряващо действие.
Джинджифилът се среща още под името исиот или имбир. Счита се, че е пренесен в Европа от Индия и Китай още през средните векове. Разпространен е в Югоизточна Азия, но се култивира в много страни с тропичен климат. В химичния му състав се съдържат въглехидрати, магнезий, калий и витамин C, полезни мазнини, и до 2,0 % етерични масла. Острият му пиперлив вкус се дължи на наличието на гингерол и шогаол (ароматни етерични масла ). За лечебни цели се използва коренището, което на вид е силно разклонено и сплескано, а на качества изключително питателно и ценно. 
Подходящ е за използване при стомашно- чревни неразположения като гадене, газове (метеоризъм), запек, киселини и повръщане. Естественото му профилактично действие върху стомаха се обяснява с това, че влияе стабилизиращо на чревната флора и предпазва от възможността за развитието на чревни бактерии. Освен че противодейства временните симптоми, може да подпомогне лечението на стомашни язви, гастрит и колит, това се дължи на противовъзпалителния и успокояващия му ефект.
Използван е още за прилагане при лечение на простудни заболявания и овладяване на неприятните симптоми на настинка и грип. Под формата на чай е активен срещу възпаления и инфекции на дихателните пътища, кашлица, хрема, остри синузити и висока температура.

Основни предимства на Хербал Флекс за организма:

 • Мощен имуностимулатор.
 • Активен помощник в борбата с излишните килограми.
 • Силно антиоксидантно действие.
 • Подпомага храносмилането и усвояването на храната.
 • Има общо противовъзпалително действие.
 • Тонизира, енергизира и освежава организма.
 • Ускорява възстановителните процеси в организма, по време и след боледуване.

Прием:

Дози в опаковката: 80

Единична доза - 1 капсула:
Цейлонска канела (Cinnamomum v.) - 100 mg
Куркума корен (Curcuma longa) - 100 mg
Джинджифил корен (Z.officinale) - 100 mg

Дневна доза* - 2 капсули:
Цейлонска канела (Cinnamomum v.) - 200 mg
Куркума корен (Curcuma longa) - 200 mg
Джинджифил корен (Z.officinale) - 200 mg

Състав: Цейлонска канела, Куркума корен, Джинджифил корен, желатинова капсула.
* Препоръчителен дневен прием:
Два пъти на ден по 1 (една) капсула с чаша вода след храна.
Препоръчителен период за прием:
за максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори. 

Съхранение: Съхранявайте на тъмно, хладно и недостъпно от деца място.
Без добавени консерванти и оцветители! Без добавена захар!

Без добавени консерванти и оцветители! Без добавена захар!

Намерихме още продукти, които ще ви харесат!