d'Zyme - ДейЗим - Мултиензимен комплекс - 60 таблетки х 150 mg

37,00 лв.
В наличност
SKU
d'Zyme - ДейЗим- 60 таблетки х 150 mg
Available at Amazon

Бърза поръчка

Спести най-ценния ресурс - времето!

d'Zyme - ДейЗим - Мултиензимен комплекс - 60 таблетки х 150 mg:

 • Подпомага храносмилателната система
 • Подпомага храносмилането на мляко и лактоза
 • Подпомага храносмилането на белтъчини
 • Подпомага храносмилането на мазнини
 • Подпомага храносмилането на скорбяла
 • Подпомага храносмилането на храни богати на фибри
 • Помага на тялото да усвоява хранителни вещества
 • Премахва неприятните симптоми на различни хранителни непоносимости

d'Zyme - Дейзим - Мултиензимен комплекс

60 таблетки х 150 mg

Какво е d'Zyme?

d'Zyme е съчетание от пет храносмилателни ензима – амилаза, неутрална протеаза, целулаза, лактаза, липаза в мултиензимен комплекс. d'Zyme е хранителна добавка, която подкрепя храносмилателната работа и обменните функции, доставяйки важни храносмилателни ензими в активна комбинация.

Правилната абсорбция и разграждане на основните хранителни вещества (въглехидрати, протеини и мазнини) се случва благодарение на действието на различни храносмилателни ензими и съединения. Тези ензими и съединения се секретират от слюнчестите и храносмилателните жлези, панкреаса, както и от черния дроб. Процесът по отделянето на тези ензими не е изолиран, което означава, че той се намира във функционална обвързаност с балансираното хранене и начин на живот.

При нарушение на този процес настъпва дисбаланс между ензимното производство и потребност. Точно затова е важно количеството секретирани ензими да бъде адекватно или такова, което покрива необходимостта, която поддържа оптималната храносмилателна функция.

Мултиензимен комплекс – амилаза, неутрална протеаза, целулаза, лактаза, липаза

 • Амилаза

Амилаза са група ензими, които се произвеждат от панкреаса (т.нар. панкреатична α-амилаза) и слюнчените жлези (т.нар. слюнна α-амилаза). Тяхната роля е да разграждат полизахаридите до глюкоза и малтоза (напр. нишестето на монозахариди или прости захари). 

 • Неутрална протеаза

Протеаза е общ термин за група ензими, които се синтезират от панкреаса (задстомашната жлеза). Тяхната функция се свързва с хидролизирането (разграждането) на белтъчните вещества на малки пептиди и аминокиселини. Тези панкреатични ензими са важни както за правилното храносмилане, така и за редица други жизненоважни процеси.

 • Целулаза

Целулазата е наименование на група храносмилателни ензими, които не се произвеждат самостоятелно в човешкото тяло. Целулаза ензимите разграждат целулозата (целулозната молекула), целулозните продукти и фибрите до прости монозахариди.

 • Лактаза

Тази група ензими преобразува млечната захар (лактозата), т.е. лактаза ензимите разграждат връзките между галактозата и глюкозата в тялото. Лактаза ензимите са изключително важни за предотвратяване на симптомите, съпровождащи лактозната непоносимост, състояние, което се дължи на липсата на ензими лактаза.

 • Липаза

Химичният синтез на тези ензими се случва в панкреаса (задстомашната жлеза). Панкреатичните липаза ензими разграждат триглицеридите до мастни киселини и моноглицериди. Липаза ензимите имат огромно значение за мобилността и преформирането на мазнините изобщо. Намаленият синтез на храносмилателни ензими поради диетични грешки или промени в модела на хранене може да намали храносмилателната способност. Това се отразява негативно върху правилното усвояване на хранителните вещества и може да доведе до сериозни храносмилателни и метаболитни нарушения.

d'Zyme - Мултиензимен комплекс осигурява на тялото необходимите ензими, чиито синтез може да бъде значително намален при прием на имуносупресивни и антибиотични медикаменти, както и след оперативни намеси.

d'Zyme - Мултиензимен комплекс може да съдейства за облекчаване на метаболитните и храносмилателните нарушения, предизвикани от дефицита на специфични храносмилателни ензими. Пример за това е ензимът целулаза – той не се произвежда самостоятелно от организма, но пък е необходим за разграждането на целулозата и целулозните продукти.

d'Zyme - Мултиензимен комплекс е подходящ и препоръчителен за хора с непоносимост към лактоза, което се дължи на дефицита на лактаза ензимите.

Приемът на d'Zyme - Дейзим - Мултиензимен комплекс:

 • Подпомага храносмилателната система и нейните функции
 • Подпомага абсорбцията на основни хранителни вещества въглехидрати, белтъчини и мазнини
 • Подпомага разраждането на протеините, лактозата, скорбялата, нишестето и целулозата
 • Съдейства за намаляване на „токсичния товар“ в тялото

Хранителна информация

Единична доза: 1 таблетка

Опаковка за: 60 дни

Количество: 60 таблетки

В единична/дневна доза - 1 таблетка:

Мултиензимен комплекс - 150 mg

амилаза - 26620 DU / g

неутрална протеаза - 7080 PC / g

целулаза - 1250 CU / g

лактаза - 4960 ALU / g

липаза - 250 FIP / g

Действие: Подпомага храносмилателната система.

Съставки*: Мултиензимен комплекс - амилаза, неутрална протеаза, целулаза, лактаза, липаза.

Препоръчителен дневен прием: 1 (една) таблетка на ден след хранене.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

*Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

*Да не се приема от бременни и кърмещи жени.

*Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.

*Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.

*Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием.

*Други съставки: Магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, пребиотични влакна - Фрукто олигозахариди (GOFOS).

Съхранение: На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25°С. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца.