Декларация за поверителност на личните данни

Уважаеми посетители,

Настоящата Политика за поверителност има за цел да ви осведоми за това как Цветита Хербал третира вашите лични данни като администратор, а също и за това как бихте могли да контролирате своите предпочитания и настройки във връзка с това третиране. Основна мисия на нашия екип е да ви предоставяме изчерпателна и обективна информация относно новини, актуални събития и други теми в и от обществен интерес.

Нашият сайт/онлайн магазин е организиран така, че по принцип да позволява да ни посещавате в Интернет, без да се легитимирате или да давате каквато и да било лична информация. За да можете лесно да намирате тази декларация, ние Ви осигуряваме достъп до нея, като я поставяме на нашата начална страница и в долната част на всяка страница.

   В случаите, когато заявите желание да Ви предоставим продуктите и услугите, които искате да закупите, ние имаме нужда от информация и настоящата декларация за конфиденциалност описва събирането на данни и употребата им в такива случаи.
Настоящата декларация за конфиденциалност се отнася единствено за „Цветита Хербал“.

 Предоставените от Вас лични данни са информация, която служи за Вашата идентификация, т.е. име, адрес, имейл адрес, телефон. Ние не събираме лични данни, освен ако вие не ги заявите в конкретни случаи, например, когато поръчвате продукти. Потребителите на този онлайн магазин са наши клиенти и ние защитаваме личните им данни. Използваме тези данни да разберем Вашите нужди и интереси и да Ви обслужваме по-добре. Освен информацията, предоставена от Вас, може да събираме и други данни по време на Вашето посещение на сайта ни, като използваме инструменти за автоматично събиране на информация, които включват бисквитки, връзки, страници и други подобни.

  Тази информация се съхранява в нашата база данни, за да можем да отговорим на Ваше евентуално запитване или да Ви изпратим закупените стоки на посочен от Вас адрес. Вашите лични данни няма да бъдат разкривани на трети лица, освен за доставка на закупен от Вас продукт или на законо-упълномощените лица.
Не е позволено непълнолетни лица да дават лични данни в сайта на електронния магазин без разрешението на своите родители или настойници.

„Цветита Хербал” е регистрирано като администратор на лични данни по Закона за защита на личните данни под номер 416029.

„Цветита Хербал” гарантира на своите клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни.

   Информацията, която събираме, за да разберем Вашите потребности и интереси, ни помага да направим посещението Ви последователно и персонализирано. Например, ние може да използваме Вашата информация, за да Ви:

 помогнем при попълване на поръчка;
 информираме относно продукти или услуги;
 да предоставим услуги и поддръжка;
 известим за нови услуги или стоки;
 предоставим персонализирани промоционални оферти;
 изберем съдържание което да Ви бъде показано;
 да обработим плащане на поръчка.

Повече можете да прочетете в нашите "Общи условия"

Данни, които обработваме когато посещавате нашия Уебсайт , „Бисквитки“ и социални мрежи

Когато посещавате нашия уебсайт, www.CvetitaHerbal.com, независимо от това дали решите да закупите някой от продуктите, които предлагаме, е възможно да събираме данни за Вашето използване на уебсайта, чрез така наречените „бисквитки“ (cookies). Бисквитките са малки текстови файлове, които се запомнят на Вашия компютър или мобилно устройство при първото Ви посещение на уебсайта ни.

Част от използваните бисквитки са безусловно необходими за функционирането на уебсайта ни (без тях той няма да може да работи), а други са необходими, за да ни помогнат да подобрим работата на уебсайта (те събират само анонимизирана информация за това как потребителите използват уебсайта, напр. кои части от уебсайта се посещават повече). Посочените категории бисквитки не събират лични данни.

Друга част от използваните бисквитки имат за цел да подобряват усещането на потребителя при използването на уебсайта (като запомнят Вашите предпочитания, напр. използван език, местоположение, големина на шрифта). Те не проследяват сърфирането Ви на други уебсайтове.

Последната категория бисквитки, т.нар. „рекламни бисквитки“, събират информация за навиците Ви при сърфиране в интернет, включително сайтовете, които посещавате, за да можем да Ви предлагаме продукти, които смятаме, че може да са подходящи за Вас (напр. чрез банери и други реклами във Фейсбук и други сайтове, които посещавате). Използваме последните две категории бисквитки въз основа на легитимния ни интерес да установяваме предпочитанията на нашите клиенти, за да им предлагаме продукти, които в най-голяма степен отговарят на техните потребности и желания.

При първото Ви посещение на нашия уебсайт Ви се предоставя възможност да разрешите използването на всички бисквитки (като приемете това изрично или като се съгласите мълчаливо като продължите сърфирането на уебсайта) или да определите  тези от тях, които сте съгласни да бъдат използвани. С изключение на бисквитките, които са безусловно необходими за функционирането на уебсайта ни, всички останали категории бисквитки могат да бъдат спрени прочетете повече в нашата "Политика относно бисквиткитеили на адрес https://www.cvetitaherbal.com/cookie-policy/ . Нашият уебсайт може да включва функционалности за социални медии и мрежи, като напр. бутон за Facebook, LinkedIn или Youtube. Тези функционалности могат да събират информация за вас, като напр. IP адрес и уебсайтове, които посещавате, и да активират "бисквитка", за да настроят правилно функционалността. Обработването на информация чрез взаимодействието с тези функционалности се урежда по правилата на политиката за поверителност на дружеството, което предоставя функционалността.

Как и на кого разкриваме вашите лични данни
Ние не продаваме личните ви данни на трети лица. В рамките на Цветита Хербал ЕООД, при спазване на принципа „необходимост да се знае“, само ограничен брой служители имат достъп до вашите лични данни. Тези служители имат задължение да пазят поверителност по отношение на личните данни. Предприети са и подходящи технически и организационни мерки за защита на личните данни. Членовете на нашия екип боравят с лични данни съобразно инструкциите на фирма Цветита Хербал и когато това е необходимо във връзка с изпълнението на задачите им. Лични данни могат да бъдат предоставяни на държавни и/или правоприлагащи органи, ако това се изисква от приложимото законодателство или ако е необходимо за упражняване на наши права, вкл. права по Общи условия или за защита на наши легитимни интереси (вкл. легитимни интереси на трети лица) съобразно приложимото законодателство.

Вашите лични данни могат и да бъдат разкривани на трети лица, като:
(а) доставчици, които ни предоставят административни, професионални или технически услуги за
осигуряване на информационни технологии (IT), сигурност и поддръжка на бизнес ресурси;
(б) бизнес партньори, доставчици и под/изпълнители, които ползваме за изпълнението на договор с вас;
(в) рекламодатели и рекламни мрежи, които изискват информация за вас, за да изберат и да ви предложат подходяща реклама. Ние не разкриваме на нашите рекламодатели информация, чрез която лицата могат да бъдат идентифицирани, а предоставяме обобщена информация за нашите потребители (напр. можем да ги информираме, че 500 мъже на възраст под 30 г. са кликнали върху рекламата им за един ден). Можем да използваме такава обобщена информация и за да помогнем на рекламодателите да достигнат до определена аудитория. За тази цел, можем да използваме събраната от вас информация, за да можем да покажем рекламата на нашите рекламодатели на желана от тях целева аудитория;
(г) доставчици на аналитични услуги и търсачки, които ни помагат да подобрим и оптимизираме нашия уебсайт.
При необходимост, Цветита Хербал ЕООД може да споделя лични данни с външни консултанти (напр. адвокати, счетоводители, одитори). 

„Цветита Хербал” се задължава да не редактира или разкрива лична информация без изрично предварително разрешение на потребителите, освен в случаите, когато трябва да се подчини на законова процедура.

Вашите права
Можете да поискате от нас потвърждение дали личните ви данни се обработват от нас или не, да поискате копие от личните ви данни и/или да поискате да ги коригирате. При определени обстоятелства имате правото да изискате от нас да изтрием личните ви данни или въз основа на правото на преносимост да поискате да предадем някои от вашите лични данни на вас или на други лица. Освен това имате право да възразите срещу обработването на личните ви данни (напр. при използване и обработване за целите на директния маркетинг или в случай че някои решения са направени само чрез автоматично обработване (вкл. профилиране). Когато сме поискали съгласието ви да обработваме личните ви данни, имате право да оттеглите това съгласие, без неблагоприятни последици. Имате право да възразите и когато обработваме вашите лични данни на основание наш легитимен интерес (както е обяснено по-горе). Също така имате право, при определени обстоятелства, да ограничите обработването на личните ви данни. Моля, обърнете внимание, че вашите права, описани по-горе, могат да бъдат ограничени в определени случаи и са предмет на приложимото законодателство за защита на личните данни; напр. вашето право да възразите срещу обработването на личните ви данни може да бъде ограничено, ако докажем, че имаме безспорни законови основания за обработването на личните ви данни, които имат преимущество пред вашите интереси. Ще трябва да потвърдите самоличността си и да ни предоставите допълнителни детайли, за да ни помогнете да отговорим на вашата молба. За изпълнение на вашето искане не се дължи такса, освен ако това е разрешено от закона, а в случай на такса, тя ще бъде разумна и пропорционална на вашето искане. Ако желаете да упражните тези права, моля свържете се с нас чрез посочените по-долу данни за контакт. Надяваме се, че ще можем да отговорим на всеки ваш въпрос относно начина, по който обработваме вашите лични данни. Имате обаче и право да подадете жалба до съответните органи за защита на данните. Можете да подадете жалба в държавата-членка, в която пребивавате, където работите или където се е стигнало до предполагаемо нарушение на закон за защита на данните.

Колко дълго съхраняваме вашите лични данни
Възнамеряваме да запазим вашите лични данни само дотолкова, доколкото е необходимо в съответствие с нашата Политика за съхранение на данни, не по-дълго, отколкото е необходимо за осъществяване на целите, изброени в настоящите правила и/или съгласно изискванията на приложимото законодателство, вкл. спазването на приложимите законови разпоредби относно минималните периоди за съхранение и/или при необходимост за упражняване на легитимните ни права (и такива на трети лица).  Ако ви е необходима допълнителна информация относно това колко време съхраняваме личните ви данни, свържете се с нас на office@cvetitaherbal.com. Моля, обърнете внимание, че може да обработваме всички ваши лични данни, които са анонимизирани, без допълнително уведомление. 

Когато обработваме вашите лични данни въз основа на съгласие, тези лични данни ще бъдат обработвани само за периода, за който е предоставено вашето съгласие, освен ако не сте оттеглили или ограничили съгласието си преди изтичането на този период. В тези случаи ще преустановим обработването на засегнатите лични данни за съответните цели, при спазване законовите задължения относно обработването на личните данни и/или задължения, произтичащи от необходимостта да обработваме тези лични данни с цел изпълнението на наши легитимни права (вкл. такива на трети лица).

Защита на вашите данните
Ние съхраняваме вашите данни на нашите сървъри и сървъри, хоствани от трети лица. Използваме подходящи технически и организационни мерки, които целят да защитят вашите лични данни и да предотвратят неоторизиран достъп. Имаме договори с доставчиците на хостинг услуги, които включват задължения, свързани с обезпечаването на организационната и техническата сигурност на личните данни. Отговорността за конфиденциалността на всички средства за удостоверяване (напр. пароли), които използвате за достъп до нашия уебсайт, е ваша. Предаването на данни по интернет не е напълно защитено. Въпреки че ще направим зависещото от нас, за да защитим вашите данни, не можем да гарантираме сигурността на вашите данни, предавани чрез  уебсайта, всяко предаване на данни е на ваш собствен риск. След като получим вашите данни, ще прилагаме строги процедури и функционалности за сигурност, с оглед предотвратяване на неоторизиран достъп.

Поверителност на личните данни на деца
На уебсайта не събираме съзнателно лични данни от лица на възраст под 16 г. Ако родител или законен представител знае, че негово дете ни е предоставило личните си данни, той трябва незабавно да ни информира. Ако открием, че лице под 16 г. ни е предоставило лични данни, ще унищожим тази информация от сървърите си незабавно, освен ако изрично съгласие е дадено от родителя или настойника да обработваме личните данни на детето за определени цели.

Линкове към други уебсайтове
Изявлението за защита на личните данни важи за електронния магазин на „Цветита Хербал“ . Нашият сайт може да съдържа връзки към други доставчици, за които не можем да носим отговорност относно тяхната защита на личните данни. Цветита Хербал не упражнява контрол и не поема отговорност за съдържанието, политиките за поверителност, уведомленията или практиките на уебсайтовете или услугите на трети лица. 

Моля, когато напускате този сайт, се информирайте относно изявлението за поверителност на всеки сайт, който събира лична информация. При възникнали промени на политиката ни за защита на личните данни, те ще бъдат оповестени в нашия сайт.

Настоящата политика е част от Условията за ползване на този сайт и като такава следва да бъде прилагана и тълкувана в съответствие със законите на Република България.

Данни за контакт
Ако имате въпроси или неясноти относно обработването на личните ви данни или желаете да упражните, което и да е от вашите права, можете да се свържете с нас на телефон: +359 988 393 509 или  ни пишете на office@cvetitaherbal.com.

Последна актуализация: 24 Май 2018 г. Можем да актуализираме тази Политика за поверителност от време на време, за което ще ви уведомяваме чрез публикуване на новите правила на уебсайта. Ако сте ни предоставили ваши данни за контакт и сте ни дали право да се свържем с вас, можем да ви уведомим при съществено изменение на Политиката. Моля, преглеждайте настоящите правила периодично с оглед бъдещи промени.