Трибулус Терестрис – билката Бабини зъби

Трибулус Терестрис – билката Бабини зъби

Трибулус Терестрис - растение, което расте в някои региони с умерен и тропически климат. В продължение на векове, то играе важна роля в традиционната медицина.

Древните гърци използват Трибулус като диуретик (то всъщност показва диуретични свойства и това е една от неговите допълнителни ползи) и средство повишаващо настроението. В Индия Трибулус се използва като диуретик и антисептик, докато в Китай, това растение се използва като средство за лечение на различни заболявания на черния дроб, бъбреците и сърдечно-съдовата система.

Трибулус е наситен с изключително високо активни биологични вещества като флавоноиди, алкалоиди и други.  

В България и други балкански страни Трибулус / Бабини зъби /  се използва главно като компонент на медикаменти за повишаване на либидото. Свойствата на това растение в този аспект са широко проучени в химико-фармацевтичния изследователски център в София.  

От средата на 80-те години билката Бабини зъби е подложена на голямо внимание от хората занимаващи се с фитнес и културизъм.

Многобройни клинични проучвания потвърждават високата ефективност на лекарството за лечение на различни видове импотентност, повишено либидо и оргазъм.

В допълнение, лекарството увеличава производството на хипофизата фоликуло-стимулиращ хормон, под действието на който се подобрява сперматогенезата в тестисите.

Освен повишаване на сексуалното влечение и производителност, значително се увеличава и силата и размера на мускулите при спортисти, защото тестостеронът е мощен анаболен хормон. Освен това, много спортисти сега използват анаболни стероиди под закрилата на лекарството.

Това позволява да се поддържа нормално производство на тестостерон в организма. Има препоръки за използване на лекарството във всички случаи, когато стероидните хормони се използват за дълъг период от време.

Атлетите използват билковия екстракт от Трибулус тъй като той има силно диуретично действие. Използват го в продължение на 3 дни преди състезание, за да се отърват от излишната вода в тялото.

Действието на Трибулус е доказано, не само при мъжете, но и при жените, особено след 30 години, защото нормализира хипофизните хормони FSH и LH, като по този начин възстановява равновесието на синтеза на естроген, тестостерон и прогестерон.

Приемът на Бабини зъби трябва да се спре на петия ден преди началото на менструацията. Използването на лекарството по време на менопаузата може напълно да премахне всички или почти всички симптоми.

Използва се за:

При мъже:

  • импотентност
  • намалено либидо
  • безплодие (тъй като образуването на зрели сперматозоиди изисква най-малко 80 дни, минималният прием е 80-90 дни, т.е пълен цикъл на сперматогенезата)
  • за увеличаване на мускулната сила и маса при спортисти

При жени:

  • фригидност
  • безплодие ( 1-ви до 12-ти ден на менструалния цикъл. Комбинацията с лекарства, които стимулират овулацията, дава най-добри резултати)
  • предменструален синдром
  • менопауза

Екстрактите на Цветита Хербал - Трибулус Макс и Трибулус + Гинко са страхотни за мъжете, които имат проблеми с потентността и самочувствието.

Тези напълно естествени билкови екстракти могат да бъдат използвани от двата пола и когато спортуват - за по-голяма издръжливост, по-лесно натрупване на мускулна маса, по-бързо възстановяване след тежки физически и психически натоварвания.

При дамите, Трибулус действа като регулира хормоните, облекчава менструалните болки, повишава нивото на естрогена и намира приложение при някои видове безплодие.

Знаете ли, че:

Комбинацията на Трибулус Макс с Левзея Макс /комбинация за "Потентност, сила и издръжливост" / увеличават благоприятното действие 10-то кратно. Вижте - ТУК.

Всички билкови екстракти на Цветита Хербал са без добавени консерванти, оцветители и без добавена захар!